Gemeente Roermond

Cultsnackbar

Frietje mét in Stedelijk Museum Roermond

Afgelopen week hebben VMBO-leerlingen deelgenomen aan de jaarlijkse Cultroute, die de culturele instellingen elk jaar organiseren. De Cultsnackbar in het Stedelijk Museum Roermond laat zien wat de leerlingen daar in workshops hebben gemaakt.

Doel van de Cultroute is om de leerlingen bekend en vertrouwd te maken met het culturele aanbod in Roermond. Onderdeel van deze Cultroute was een workshop in het Stedelijk Museum Roermond. Onder leiding van Jolanda Jakobs werkten 10 groepen leerlingen achtereenvolgens aan een Cultsnackbar. De ingrediënten bestonden uit allerlei spullen, die in een snackbar te vinden zijn: frisdrankblikjes, friteszakjes, rietje, plastic vorkjes, milkshakedeksels en mayonaise-emmers. Friture De Bredeweg en Grenskiosk Maalbroek stelden de materialen hiervoor beschikbaar. In de workshops toverden de leerlingen deze alledaagse materialen om tot een heuse Cultsnackbar door gebruik te maken van diverse kunsttechnieken.

Die Cultsnackbar kan nu een week worden bewonderd in het Stedelijk Museum Roermond. Een terras met parasols, een snackvitrine, verlichting en reclame zijn typische kenmerken van een snackbar. Die zijn allemaal te vinden in de Cultsnackbar maar dan wel in een kunstzinnige bewerking.

De Cultroute 2007 is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

28 september t/m 7 oktober 2007 Cultsnackbar in het Stedelijk Museum Roermond Andersonweg 4, 6041 JE Roermond T 0475-333496
E museum@roermond.nl
W www.museum.roermond.nl

Openingstijden Cultsnackbar: dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur zaterdag en zondag 14.00-17.00 uur Publicatiedatum: 28.09.2007 Bijgewerkt: 28.09.2007