KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

28-9-2007

De KNZ&RV te Muiden biedt wintertraining aan klassenorganisaties

De Koninklijke Nederlandse Zeil- & Roeivereniging biedt
klassenorganisaties in de regio wintertraining aan vanuit Muiden. Vanwege werkzaamheden worden dit jaar geen winterwedstrijden voor kielboten georganiseerd en wil de KNZ&RV andere zeilers gastvrijheid bieden.

Door het aanbieden van wintertraining kunnen de zeilers verder oefenen en trainen vanuit een goede locatie met passende accommodatie en faciliteiten. Actieve zeilers in open zwaardboten of kleinere
kielboten hebben zo de mogelijkheid op ruim water in de regio te trainen. De KNZ&RV wil op deze manier de zeilsport bij jonge mensen bevorderen.

Muiden biedt twee slipways voor zwaardboten met ruime
stallingsmogelijkheden voor trailers en boten. Met directe toegang tot het open en gedeeltelijk beschutte water kan onder variërende
omstandigheden worden gevaren. Ook oefenwedstrijden behoren tot de mogelijkheden. Georganiseerde wedstrijden tijdens de winter zijn bespreekbaar met het RC van de KNZ&RV.

Faciliteiten aan wal
Het training- en parkeergebied op de wal is op de noordkop van het haventerrein. Hier zijn ook eenvoudige voorzieningen voor palaver, instructie, evaluatie aanwezig, evenals twee toiletten (vanaf eind november). Douches en meer kleedruimte zijn gesitueerd in het
clubgebouw bij de entree van de jachthaven. Het terrein is afgesloten met een slagboom en hekken. Voor kielboten is een kraan (max. 2 ton) halverwege het terrein beschikbaar en beperkte natte ligplaatsen vanwege de havenwerkzaamheden.

Meer informatie
De KNZ&RV is op 12 km. afstand gelegen van Amsterdam en bereikbaar vanaf de afslag Muiden op de A1, of via trein (station Weesp) en bus. Voor meer informatie, kosten en voorwaarden, bel met het secretariaat te Muiden, telefoon 0294-261540 of met de zeilwedstrijdcommissaris J. Kellermann Slotemaker, tel. 030-2285432.