Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 28-09-2007

Red een Kind haalt 12.000 euro per uur op

Zwolle - Een bijzondere actie van Red een Kind voor aidspatiënten heeft ruim 54.000 euro opgebracht. Donateurs konden geiten en kippen kopen voor gezinnen die het slachtoffer zijn van hiv/aids. De totale opbrengst wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken nog verdriedubbeld.

Per uur belden de medewerkers van Christal, het Zwolse callcenter voor goede doelen, gisteren 12.000 euro bij elkaar voor de christelijke hulporganisatie Red een Kind, ook uit Zwolle. Omgerekend na verdriedubbeling betekent dat ruim 4.400 geiten, die hiv-/aidspatiënten en hun gezinnen in het zuiden van India een menswaardiger bestaan zullen geven. Het bureau gaf vrijdag 28 september haar jaarlijkse gratis beldag weg aan Red een Kind. Deze organisatie sleepte dit jaar de hoofdprijs van WARM 2007 in de wacht.

"Een ontroerend mooi resultaat", noemt Gerko Last van Red een Kind de uitkomst van een dag lang intensief bellen. "Kinderen zijn het grootste slachtoffer van hiv/aids. Ze worden wees of raken zelf besmet. Maar daarnaast moeten kinderen van ouders met hiv/aids vaak hun zieke ouders verzorgen. Daardoor gaan ze niet meer naar school en brokkelt hun toekomst perspectief nog verder af. Dat kun je deels doorbreken, door ouders geiten en kippen te geven. De beesten geven melk en eieren, waardoor er betere voeding voor de ouders beschikbaar is. Zo hoeven kinderen minder te zorgen, waardoor ze weer naar school kunnen. Bijkomend effect is dat het bezit van de beesten mensen ook een stuk onafhankelijkheid geeft, het vergroot hun gevoel van eigenwaarde."

WARM staat voor 'Wie Anders Realiseert Meer'. "Het is ons dagelijks werk om goede doelen te helpen bij hun fondswerving. Daar krijgen klanten normaal een rekening voor. De actie WARM is onze manier om onze betrokkenheid bij het werk van onze klanten één keer per jaar extra te onderstrepen", aldus Flip van der Kolk, directeur van Christal Teleservice.

Meer informatie over Christal Teleservice is te vinden op www.christal.nl. Informatie over Red een Kind op www.redeenkind.nl .