Antonov Automatic Transmission

28 september 2007

Antonov plc ("Antonov" of de "Onderneming")

Antonov sponsor van het nationale A1-team

Antonov kondigt aan dat de Onderneming sponsor wordt van het Nederlandse A1-team. De specialist in automatische versnellingsbakken maakt haar entree in de sport als gloednieuwe sponsor in het derde A1GP seizoen van de ' World Cup of Motorsport'. De bedrijfslogo's van Antonov zullen volop in de schijnwerper staan op het neusdeel van de A1 Grand Prix racewagen.

"De meerderheid van onze aandeelhouders is in Nederland gevestigd," zei John Moore, CEO van Antonov. "Sponsor worden van het Nederlandse A1-team was een logische keuze, met name omdat de eerste race van het seizoen gehouden wordt op het circuit van Zandvoort, waar we eerder onze automobiel technologie hebben gedemonstreerd. De autosport vormt een natuurlijk onderdeel van de auto-industrie en deze wereldwijde sponsoring ondersteunt ons bij het bereiken van onze marketing en business doelstellingen."

Antonov heeft eerder een Chinees project aangekondigd met autoproducent Geely en heeft onlangs een tweede Chinese programma binnen gehaald met componenten leverancier Loncin. De beide bedrijven zullen een six-speed automatische versnellingsbak ontwikkelen die in China geproduceerd zal worden met Antonov technologie.

Moore voegt daaraan toe: "De A1GP serie biedt Antonov een wereldwijd marketingplatform binnen de autosport. Daarmee kunnen we belangrijke groeimarkten van de automobielindustrie bereiken in China en Zuid-Oost Azië, waar vier van de elf races plaats zullen vinden. VIP-ontvangsten zijn daar een belangrijk instrument voor het ontwikkelen van een relatie met grote bedrijven. In dit deel van de wereld wordt de autosport steeds populairder onder klanten. VIP-ontvangsten voor klanten vormen een belangrijk onderdeel van hun cultuur omtrent zakendoen. Sociaal contact en entertainment speelt daar nu eenmaal een hoofdrol."

"Daarnaast betekenen onze toenemende activiteiten binnen het ontwerp van auto's in het Verenigd Koninkrijk, waar onze afdeling voor engineering is gevestigd, dat de race op het circuit van Brands Hatch ook heel belangrijk wordt voor ons."

Jan Lammers, A1 Team Nederland teambaas, is heel trots om Antonov aan boord te hebben; "We zijn vereerd dat we deze partnership hebben kunnen sluiten tussen zo'n mooi bedrijf en A1 Team Nederland and zo de brug te leggen met onze hi-tech wereld van mondiale autosport. We zijn allebei ambitieus, zowel op als naast de baan en willen leiders zijn op ons gebied. Ik hoop dat dit het begin is van een lange en vruchtbare samenwerking".

Het startschot voor de eerste race van het seizoen klinkt dit weekend op zondag 30 september op het Circuit Park in Zandvoort. Het A1-team van Nederland en de andere teams hebben inmiddels alle benodigde onderdelen voor de race van hun hoofdkwartier in het Engelse Silverstone naar Zandvoort overgebracht voor de openingsronde van het derde seizoen van de A1GP World Cup of Motorsport van 28 tot 30 september.

Op 16 december 2007, na andere races, vertrekken de teams naar het Zhuhai circuit in China. Op 6 april 2008 is het de beurt aan het F1 circuit van Sjanghai, waar Chinese autofabrikanten de technologie van automatische versnellingbakken nodig hebben. En China is tevens het land met de snelste marktgroei in automatische versnellingsbakken.

Op 4 mei 2008 komt het hele circus weer naar Brands Hatch in Engeland, waar Antonov op dit moment een nieuw technologiecentrum heeft betrokken bij Leamington Spa. Van hieruit kunnen de hooggespecialiseerde ingenieurs die het bedrijf nodig heeft aangetrokken worden.

Van de 22 nationale teams die mee doen aan de A1 GP Championship is het Nederlandse A1 Team één van de beter presterende teams met twee overwinningen en de vijfde positie in seizoen twee.

Media contact:
Rob Palmer +44 1582 763255 / + 44 7768 242761 / rpalmer@palmer.com

Bedrijfscontacten:
Antonov (VK) John Moore, CEO, Antonov plc +44 1842 768320 Antonov (Nederland) Jos Haag, Director, Antonov plc +31 651 561 767 A1 Team Netherlands Robert Hoevers, general manager +31 71 40 171 83

Websites:
Antonov: www.antonovat.com
A1 Team Nederland: www.a1gp.com/Default.aspx?teamId=19&langCode=EN (Nederlandstalig): www.a1gp.com/Default.aspx?teamId=19&langCode=NL

Foto bijschrift: A1 Team Netherlands eerste coureur Jeroen Bleekemolen draagt zijn nieuwe racepak met Antonov logo's.

Bezoek voor meer rechtenvrij beeldmateriaal van A1 Team Nederland www.A1teamnedfoto.nl


---- --