Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 28 september 2007

Persbericht

Eindconclusie onderzoek naar inkoop- en aanbestedingsbeleid De Wolden bekend

'Het inkoopbeleid van de gemeente De Wolden is op onderdelen niet gewaarborgd: het beheersinstrumentarium voldoet niet aan de redelijkerwijs daaraan te stellen eisen".

Dit is de hoofdconclusie die de rekenkamercommissie van gemeente De Wolden trok uit haar onderzoek naar het inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Deze conclusie brengt de rekenkamercommissie in verband met de normen die bij de overheid gebruikelijk zijn, namelijk: rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid.

Deelconclusie

De rekenkamercommissie vermeldt in haar rapport ook een aantal deelconclusies Zo stelde de rekenkamercommissie ondermeer vast dat: . de met het inkoopbeleid te realiseren doelstellingen en daarbij te hanteren uitgangspunten niet zijn geformuleerd. . er geen extern gerichte inkoopvoorwaarden worden gehanteerd

De rekenkamercommissie doet in haar rapport meerdere aanbevelingen. Samengevat adviseert de commissie om met de nodige urgentie werk te maken van het ontwikkelen van een gemeentelijk inkoopbeleid.

Het onderzoeksrapport is vandaag aan de gemeenteraad van De Wolden gezonden. Tijdens de raadsvergadering van 11 oktober 2007 behandelt de raad het rapport.

///////////////////////////////




Gemeente De Wolden