Ingezonden persbericht


Rondetijden Luuk Glansdorp vliegen naar beneden

MONTMELĂ“ - Op Circuit de Cataluyna nabij Barcelona kende Luuk Glansdorp een moeilijk raceweekend. Door problemen met de brandstofdruk in de kwalificatie, moest de zeventienjarige autocoureur uit Leiderdorp genoegen nemen met een plek in het middenveld. Op een snelle omloop waar inhalen moeilijk is, speelde dit Glansdorp parten. Echter wist hij er wederom een toptien positie uit te persen en liet de Formule BMW-debutant rondetijden noteren die in de top thuishoorden.

De vrije training op vrijdag verliep vrij goed. Met een tijd die slechts een halve seconde langzamer bleek dan de snelste coureur, kreeg Glansdorp vertrouwen in de kwalificatie. Hij wist immers dat hij nog een snellere tijd uit zijn auto kon persen. Helaas sloeg het noodlot wederom toe: de brandstofdruk viel in een aantal bochten weg. Dit resulteerde in minder vermogen en langzamere rondetijden. Ondanks dat Luuk Glansdorp over een betere afstelling beschikte, kwam hij door de problemen niet verder dan tweemaal de veertiende tijd.

Toch wist de door Sartorius ondersteunde coureur dat hij in de toptien kon eindigen. De eerste race ging van start op een nat wegdek. Ondanks een minder goed begin van de wedstrijd, werkte de snelle coureur zijn raceronden keurig af en passeerde uiteindelijk als tiende de finishvlag. Race twee op zondag verliep onder mooie omstandigheden, waar een nieuwe uitdaging stond te wachten. Doordat het circuit met hoge snelheid verreden wordt, is het voor de Formule BMW-coureurs moeilijk om in te halen. Vechtend probeerde Glansdorp posities goed te maken, maar inhalen bleek erg lastig. Uiteindelijk finishte de coureur van Zettl Motorsport op de veertiende plaats. Positief waren de rondetijden; aan het einde van de race perste Luuk Glansdorp nog enkele toptijden uit zijn bolide.

Luuk Glansdorp: "Het team, maar ook ik verdiende meer. Maar het blijft een mechanische sport en dan kan er iets mis gaan, zoals in de belangrijke kwalificatie waar we problemen met de brandstofdruk kregen. Tevens kun je in Barcelona moeilijk inhalen. Op dit 'highspeed' circuit heb je veel downforce nodig en ondanks dat je sneller bent als je voorganger, is het erg moeilijk om iemand te passeren. Ik heb in ieder geval het meest er uit proberen te halen en ik ben tevreden met mijn toptien positie. Binnenkort vertrekken we naar Hockenheim voor alweer de laatste race van dit jaar."

In het weekend van 14 oktober sluit Luuk Glansdorp zijn debuutjaar in de autosport af op het Duitse circuit van Hockenheim.

Luuk Glansdorp wordt dit seizoen ondersteund door; Sartorius BV uit Nieuwegein, Van Vliet Containers, www.luchtleiding.nl en BMW Amsterdam. --