Ingezonden persbericht


Jonge Democraten Brabant zijn blij met NachtOV in Noord-Brabant D66 jongeren bij, na jarenlang aandringen eindelijk nacht treinen.

Vrijdag 28 september 2007 - TILBURG De Jonge Democraten Brabant zijn zeer verheugd met het besluit om het nachtnet in Brabantstad in te voeren. "Het is een fijn gevoel dat wanneer je een avond uit bent in een andere stad, je jezelf geen zorgen meer hoeft te maken over die laatste trein" verklaart het bestuur van de aan D66 gelieerde jongerenorganisatie. Vandaag maakte ProRail bekend dat er vanaf december dit jaar nog gestart gaat worden het nachtelijk trein verkeer in Brabant.

De Brabantse afdeling van de jonge democraten pleitte al langer voor de invoering van het nachtnet in Noord-Brabant. In het voorjaar van 2007 organiseerden ze een actie met een nachtbus tussen Tilburg en Den Bosch. Met deze bus, gevuld met studenten die een avondje in een andere stad uit wilden gaan, wezen ze op de grote wens om s' nachts met het openbaar vervoer te kunnen reizen. Ook de landelijke organisatie maakte zich er landelijk sterk voor. Onlangs boden ze minister Eurlings een groot aantal bierviltjes aan met handtekeningen voor een nachtov. "We zijn blij dat er geluisterd is naar de wens van vele jongeren om te komen tot nachtelijk openbaarvervooer tussen de Brabantse steden en de randstad. Dat is waar ook de Jonge Democraten al enkele jaren voor gestreden hebben" aldus Peter van Gool voorzitter Jonge Democraten Brabant.

---- --