Burgemeestersreferendum Utrecht nog lang niet beslist

28/09/2007 17:23



&Samhoud Nederland B.V.



Uit onderzoek van Intomart Gfk dat vandaag en gisteren werd uitgevoerd onder 1000 Utrechters, blijkt dat 32% van de Utrechters niet gaat stemmen op 10 oktober tijdens het burgemeestersreferendum. 68% gaat wel of twijfelt nog. Daarmee lijkt de kiesdrempel te worden gehaald en hebben de kandidaten Pans en Wolfsen nog 13 dagen om de gunst van de kiezer te winnen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Ralph Pans om tussentijds een betrouwbaar beeld te krijgen van de stemming in Utrecht. De volledige tekst van het onderzoek is te vinden op www.ralphpansburgemeestervanutrecht.nl.

Utrechters hebben iets te kiezen
In het interpellatiedebat van donderdag 27 september heeft de Utrechtse raad gekozen voor de voortzetting van het referendum in de huidige vorm. Ondanks dat Ralph Pans dit liever anders had gezien respecteert hij dit besluit en is hij gemotiveerder dan ooit om burgemeester van Utrecht te worden. Duidelijk pluspunt is dat in dit proces zichtbaar is geworden dat de Utrechters wel degelijk iets te kiezen hebben: eerst de Utrechters en dan de regels (Pans) of eerst de regels en dan de Utrechters.

Trots op Utrecht
Wat betreft Ralph Pans wordt Utrecht een stad waar de Utrechters trots op zijn:
- een stad met een betrokken en daadkrachtig bestuur

- een veilige en schone stad

- een stad waar de verkeersproblemen worden opgelost

De straat op
Ralph Pans zal vanaf nu, op de helft van de campagneperiode, nog intensiever de stad ingaan om in Utecht mensen te ontmoeten. Specifiek gaat hij op zoek naar Utrechtse helden, mensen die iets betekenen voor hun omgeving en die zich inzetten voor de stad: voorbeeldfiguren om trots op te zijn.





http://www.ralphpansburgemeestervanutrecht.nl