Gemeente Arnhem

Integrale Milieuvisie gemeente Arnhem (25-09-07) Burgemeester en wethouders hebben de Integrale Milieuvisie 2008-2011 vrijgegeven voor inspraak. De Integrale Milieuvisie biedt houvast tijdens de planvoorbereiding en toetsing van ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen in de gemeente Arnhem. Alle inwoners van Arnhem zijn uitgenodigd te reageren.

Inspraak
De Integrale Milieuvisie ligt van 19 september t/m 31 oktober ter inzage op de volgende adressen:

* Gemeentelijk Informatiecentrum, balie Informatie & Service in het Stadhuis aan de Koningstraat 38.

* Loket-Zuid, balie Informatie & Service aan de Kronenburgpassage 2.
* Loket Bouwen, Wonen en Leefomgeving in het Stadskantoor aan de Eusebiusbuitensingel 49.
Tevens is de Integrale Milieuvisie te vinden op de internetpagina van de gemeente Arnhem, zie: www.arnhem.nl

Gedurende deze termijn kan iedereen op het plan reageren. De Integrale Milieuvisie zal, nadat alle inspraakprocedures zijn doorlopen, door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Integrale Milieuvisie
De Integrale Milieuvisie 2008 -2011 maakt de Arnhemse milieuvraagstukken tastbaar voor inwoners en bestuurders. Zij koppelt de milieuthemas aan maatschappelijke vraagstukken als gezondheid en leefbaarheid. Concrete themas waar we allemaal een mening over hebben. Het biedt Arnhem een beleidskader voor advies bij de voorbereiding en bij de toetsing van plannen over belangrijke ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen.

De Integrale Milieuvisie biedt een compleet beeld van de Arnhemse milieuambities en de genomen of te nemen acties. Onze leefruimte, en de ontwikkeling daarvan, is geen optelsom van deelbelangen en regeltjes. Goed omgaan met onze leefruimte vraagt om goed inzicht in alle aspecten die hierbij een rol spelen én een brede visie op het integrale doel. Het biedt een kader voor de keuzes tussen de vele ambities die de gemeente heeft. Het geeft bijvoorbeeld aan waar in de stad bepaalde ambities het meest kansrijk en effectief zijn. Het beschrijft ook hoe de gebiedsgerichte aanpak voor milieu ingepast kan worden in het ruimtelijke planproces.

Milieuatlas
Samen met de Integrale Milieuvisie wordt de Milieuatlas uitgebracht. De Milieuatlas ondersteunt de Integrale Milieuvisie met kaarten waarop de milieuvraagstukken in Arnhem in beeld gebracht zijn. Er zijn twee soorten kaarten: kaarten van de bestaande situatie en kaarten met de Arnhemse milieuambities. De atlas komt eind dit jaar op www.arnhem.nl beschikbaar.