Gemeente Arnhem

Schoolkostenregeling voor minima (28-09-07)
Burgemeester en wethouders hebben besloten om de ouderbijdrage voor schoolactiviteiten onder de Arnhem Card te laten vallen. Ouders met een laag inkomen krijgen de verplichte bijdrage, die zij betalen voor activiteiten-rondom-school van hun kinderen van 4 t/m 17 jaar, voortaan vergoed. Het gaat om schoolactiviteiten zoals het schoolreisje. De gemeente betaalt de vergoeding rechtstreeks aan school uit.

De kinderen moeten in het bezit zijn van de kindpas van de Arnhem Card. Ouders komen in aanmerking voor de Arnhem Card, wanneer zij een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsuitkering in hun situatie. De ouders ontvangen binnenkort een informatiebrief over de vergoeding van de schoolkosten. Omdat de gemeente met de basisscholen, het speciaal en het voortgezet onderwijs heeft afgesproken de ouderbijdrage rechtstreeks te vergoeden, hoeven de ouders geen aparte aanvraag in te dienen.

Ouders die nog niet beschikken over een Arnhem Card, kunnen deze aanvragen bij de Klantenservice van de gemeente Arnhem, tel. 0900-1809 (lokaal tarief).

Naar verwachting gaat het om in totaal 4.100 kinderen. Bij een schoolbijdrage van 60 tot 70 euro betekent dit een totale uitgave van drie ton. Dit bedrag wordt gehaald uit het budget voor bijzondere bijstand.

Voor iedereen met een Arnhem Card betalen we voortaan het schoolgeld meteen aan de school. Dat scheelt de ouders geld en papierwerk. Kinderen mogen niet uit de boot vallen, zegt wethouder Rita Weeda.