Stadsdeel Zeeburg

Speelterrein Sporenburg

28 september 2007

Woensdag 26 september 2007 hebben zo'n zeventig buurtbewoners, onder wie vijftien kinderen, de informatiemarkt Speelterrein Sporenburg bezocht. De markt werd gehouden op het Keesje Brijdeplantsoen tussen 16.00 en 19.00 uur. De stadsdeelwethouders Nico Papineau Salm (ruimtelijke ordening) en Dennis Straat (openbare ruimte) hebben daar het plan voor een permanent speelterrein gepresenteerd.

Met behulp van artist's impressions hebben de wethouders de buurtbewoners laten zien hoe het stadsdeel het nieuwe speelterrein naast het toekomstige wooncomplex Fountainhead wil gaan inrichten. Ook is de bewoners gevraagd op welk deel van het KeesjeBrijdeplantsoen zij het liefst een tijdelijk speelterrein willen voor de duur van de bouw. De bouwlocatie doet sinds enkele jaren dienst als voetbalveldje. Met de start van de bouw kan dit veldje niet meer worden gebruikt. Daarom is het nabijgelegen KeesjeBrijdeplantsoen als alternatief in beeld voor een tijdelijk speelterrein.

Foto-impressie informatiemarkt

Keesje Brijdeplantsoen

Informatiemarkt

Informatiemarkt

Nico Papineau Salm (rechts) in gesprek met een bewoner NicoPapineauSalm (rechts) in gesprek met een bewoner Stadsdeelwethouder Papineau Salm licht de plannen toe StadsdeelwethouderPapineauSalm licht de plannen toe Stwethouderdstraat-links-enericamoryvanfountainheadenterprisebvgevento elichtingopdeplannen
StadsdeelwethouderdDennis Straat (links) en EricAmory van FountainheadEnterprisebv geven toelichting op de plannen.

Informatiemarkt