Gemeente Winterswijk


Buurt praat mee over stedenbouwkundige invulling van de Brede School

27 september 2007

Winterswijk - Op 26 september was de aftrap van de eerste werkbijeenkomst om een stedenbouwkundige visie op te stellen voor de Brede School. Vooral de buurtbewoners hebben deze avond aangegrepen om hun wensen kenbaar te maken. Belangrijke onderwerpen zoals verkeersveiligheid, het parkeren en het voorkomen van overlast kwamen aan de orde.

De bijeenkomst werd begeleid door een team van stedenbouwkundigen onder leiding van het externe bureau Andries Geerse. Er werd een korte toelichting gegeven over waar een Brede School aan moet voldoen om vervolgens met de aanwezigen in de zaal een visie op te stellen.

Samen werken aan een stedenbouwkundige visie
In vijf aparte werksessies, met allemaal hun eigen onderwerp, werden de wensen in kaart gebracht. Onder andere werd druk gediscussieerd over de verkeersafwikkeling en -veiligheid voor zowel fietsers als automobilisten, hoe het gebouw en de omgeving eruit moeten komen te zien, de gezamenlijke belangen van de scholen om bijvoorbeeld voorzieningen als gemeenschappelijke ruimte en een technieklokaal te delen en de sociale veiligheid. Alle conclusies en opmerkingen worden door Geerse meegenomen om een oplossing te bedenken voor de stedenbouwkundige invulling van het gebied. Wethouder Uffink eindigde de avond met het bedanken van alle aanwezigen en het actief meedenken: "Het was een constructieve avond en graag ontmoet ik u de volgende werksessie weer om verder te werken aan een goed plan."

Tweede werksessie in oktober
In oktober wordt een vervolg aan deze avond gegeven (de exacte datum is op dit moment nog niet bekend). Door het stedenbouwkundige bureau worden dan een aantal oplossingen aangedragen. Met maquettes wordt de situatie weergegeven en worden de voor- en nadelen van de plannen verder besproken.