Gemeente Venlo


Venlo reikt leven-lang-leren-lintjes uit

Tijdens de nationale Week van het leren, van 22 tot en met 29 september, worden dit jaar voor het eerst leven-lang-leren-lintjes uitgereikt. Op donderdag 27 september om 19.45 uur ontvangen elf Venlonaren zo'n lintje.

De lintjes zijn een blijk van waardering voor volwassenen die zelf leren of zich inzetten voor volwasseneneducatie. In de gemeente Venlo krijgen de volgende personen een lintje:


* Piet Geraards


* Hannie de Heus


* Theo van Kessel


* Truus Meusen


* Jeanny Mullenders


* Truus Reijnen-Berkers


* Petra Rodmann


* Eugenie Schieck-Wenting


* Mariet Schouwenberg


* José Waterborg-van Beers


* Piet Willems

Zij zijn allemaal ambassadeurs voor alfabetisering. Ze zetten zich in om het onderwerp laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Daarvoor bezoeken ze bedrijven, gemeenten en andere organisaties waar ze voorlichting en informatie geven. Zij komen zelf uit de doelgroep van laaggeletterden en hebben het lezen en schrijven dankzij hun doorzettingsvermogen op latere leeftijd alsnog geleerd.

Week van het leren

De Week van het leren vindt jaarlijks plaats, dit jaar van 22 tot en met 29 september. Het doel van dit nationale evenement is om volwassenen te wijzen op de vele mogelijkheden om te (blijven) leren. Met de Week van het leren wordt geprobeerd om mensen te interesseren voor de verschillende vormen en mogelijkheden van leren, zoals leren gericht op de persoonlijke ontwikkeling, activiteiten in de vrije tijd of leren voor het werk.

Motto van de week van het leren is dit jaar: "Doe mee(r) met je talent". In heel Nederland vinden activiteiten plaats en staan leermogelijkheden voor volwassenen in de schijnwerpers.

Gilde Opleidingen Venlo organiseert in deze week ook verschillende activiteiten, zoals ondersteuning bij de theorie rijles, een workshop Engels, een workshop voorlezen, computer en internet les, EHBO, schrijven, toneelspelen en rekenen. Deze activiteiten zijn met name gericht op laaggeletterden. Ambassadeurs voor alfabetisering zijn bij een groot aantal van deze activiteiten aanwezig om de mensen die moeite hebben met lezen en schrijven te helpen.