Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 28-09-2007

Mannen aangehouden na zware mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagochtend een 51-jarige man uit Rosmalen aangehouden in verband met zware mishandeling. Na een melding troffen agenten een 55-jarige man uit Rosmalen aan op de galerij van een flat aan de Rijnstraat. Een buurtbewoner had de man kort daarvoor gewond gevonden op de stoep voor de flat. De man was gewond aan zijn hoofd en is daaraan in het ziekenhuis behandeld. Naar het zich laat aanzien is de man betrokken geweest bij een conflict in één van de appartementen. Uit onderzoek bleek de vermoedelijke betrokkenheid van een 42-jarige Bosschenaar, die vrijdagmorgen van zijn bed werd gelicht. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht. De beide verdachten zijn ingesloten.

Bosschenaar aangehouden voor openbare dronkenschap

s-Hertogenbosch Omdat hij op de Parade zowel in als buiten de bus mensen lastig viel is een 36-jarige dronken Bosschenaar donderdagmiddag aangehouden. Hij werd ter ontnuchtering een paar uur ingesloten en daarna weer in vrijheid gesteld. Tegen hem zal wel proces-verbaal worden opgemaakt.

Drie mensen aangehouden voor niet voldoen aan vordering

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagochtend 31-jarige en een 26-jarige man én een 19-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat zij niet voldeden aan door de politie gegeven vorderingen. De auto van de 31-jarige man werd in de Copernicuslaan door de politie getakeld in verband met een aantal openstaande boetes die hij niet betaalde. Hem was meerdere malen te kennen gegeven zich niet met het takelen te bemoeien, maar daaraan voldeed hij niet. Uiteindelijk werd hij aangehouden, waartegen hij zich verzette. De andere twee verdachten bemoeiden zich met de aanhouding ondanks waarschuwingen van de agenten dat niet te doen. Ze werden korte tijd later aangehouden en ingesloten.

Politie houdt man aan na bedreigingen

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagochtend een 34 jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij in een opvanghuis aan de Hinthamerstraat meerdere mensen had bedreigd. De man was kwaad omdat van hem spullen zouden zijn gestolen. Hij is ingesloten.

Dronken Roemeense straatmuzikant aangehouden voor bedreiging

Vlijmen Een 35-jarige man met de Roemeense nationaliteit is donderdagmiddag op de Oliemaat in Vlijmen aangehouden, nadat hij personeel van een winkel had bedreigd. De man had in de loop van dag tijdens het musiceren meerdere liters alcohol gedronken. Toen hij de winkel in ging, raakte hij in conflict met een 28-jarig personeelslid en bedreigde hem. Nadat hij de winkel was uitgezet, viel hij passanten lastig. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij werd na verhoor en een onderzoek door de vreemdelingenpolitie in vrijheid gesteld.

Aangehouden na diefstal volle boodschappentas uit supermarkt

Boxtel De politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Eindhoven in verband met diefstal uit een winkel aan de Fellenoord. Agenten controleerden de auto waarin de verdachten reden, toen opviel dat er wel een héél grote hoeveelheid vleesbeleg los voor in de auto lag. Navraag bij de betreffende winkel leerde dat het vlees enkele minuten eerder gestolen was. Bleek tevens dat de inhoud van een goed gevulde boodschappentas, die op de achterbank stond, ook gestolen was in dezelfde supermarkt. Hierop zijn de Eindhovenaren aangehouden. Het ging in totaal voor tientallen euros aan boodschappen. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor diefstal fiets

Vught De politie heeft donderdagavond een 38-jarige vrouw uit Vught aangehouden als verdachte van fietsdiefstal. Ze wordt ervan verdacht die avond in het gezelschap van een tweede vrouw een fiets te hebben gestolen op de Esscheweg. De fiets werd in haar woning aangetroffen. De identiteit van de tweede verdachte is bekend. Zij zal binnenkort over haar aandeel in de diefstal worden gehoord.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Geffen Omdat hij ruim twee maal teveel alcohol had gedronken heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van een 19-jarige beginnende bestuurder uit Geffen ingevorderd. De verdachte werd betrapt op de Heesterseweg.

Succesvolle groene dag in Maasland

Oss/Maren-Kessel De politie van het district Maasland kijkt terug op een geslaagde aktiedag in de strijd tegen hennepkwekerijen. In totaal zijn vijf aanhoudingen verricht en werden meer dan 3000 hennepplanten vernietigd. De aangehouden verdachten komen allemaal uit Oss. De planten stonden in zeven plantages, variërend van een kwekerijtje van 20 planten in een bedrijfsruimte aan de Batavenweg in Oss tot een kwekerij van ruim 2000 planten in een bedrijf aan de Dijkweg in Maren-Kessel. Verder werden in woningen aan de Kroezel, Van Reenenstraat, Van Obdamstraat en de Oude Litherweg in Oss én op de Pastoor Roesweg in Maren-Kessel plantages van verschillende grootte ontmanteld. Alle verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld. De aangetroffen apparatuur werd in beslag genomen.

Man aangehouden na burenruzie

Oss Na een burenruzie op de Vossehol is een 50-jarige bewoner aangehouden omdat hij een 31 jarige buurtgenoot had mishandeld. De twee partijen leefden al langere tijd in onmin met elkaar. De verdachte werd ten behoeve van het verdere onderzoek ingesloten.

Aangehouden voor schieten met luchtbuks

Berghem De politie donderdagavond heeft een 18 jarige man uit Oss en een 14-jarige jongen uit Berghem op de Pachthoeve aangehouden, omdat zij op een openbare plaats met luchtbuksen aan het schieten waren. Ze probeerden bij komst van de politie te buksen nog te verstoppen, maar deze werden toch gevonden. Allebei de buksen werden in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De schutters werden daarna in vrijheid gesteld en de jongste verdachte werd overgedragen aan zijn ouders.

Aangehouden voor bezit drugs

Reek De politie heeft bij een controle op de N277 een 19-jarige en een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden die drugs in hun auto vervoerden. De mannen waren in het bezit van enkele tientallen pillen XTC, speed en hasj. Tevens werd een mes aangetroffen. De auto van de mannen werd in verband met een verkeerscontrole aan de kant gezet, toen de politie op de drugs stuitte. De beide verdachten zijn na hun aanhouding ingesloten ten behoeve van het verdere onderzoek. De aangetroffen drugs is in beslag genomen.

Snelle aanhouding na overval supermarkt

Rijkevoort/Boxmeer Door goed speurwerk en de goede bekendheid van de plaatselijke politie, kon een gewapende overval op een supermarkt aan de Kapelstraat in Rijkevoort snel worden opgelost. Een man met een vuurwapen dwong donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur een 45-jarig personeelslid van de supermarkt tot afgifte van geld en shag. De man ging er in een auto vandoor. Een agent van het team Boxmeer wist het signalement van de dader te linken aan een 21-jarige bekende van de politie uit die plaats. In de uren na de overval wist de politie het web rond de verdachte te sluiten, waarna hij in de vroege vrijdagochtend van zijn bed kon worden gelicht. Ook zijn 47-jarige vader werd in de woning aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Zijn mogelijke betrokkenheid wordt onderzocht. Beide verdachten zijn ingesloten.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

Cuijk Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Beersebaan is een 39-jarige vrouw uit Cuijk gewond geraakt. De vrouw reed in de richting van de St. Annastraat, raakte door onbekende oorzaak van de weg en reed tegen een boom. Door de klap viel de auto op de zijkant. De vrouw moest door de brandweer worden bevrijdt. Haar auto is totaal vernield. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.