Partij van de Arbeid

Den Haag, 28 september 2007

Vragen van het lid Spekman (PvdA) aan de minister en aan de Staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

over het onderbrengen van 'lichte' opsporing in de sociale zekerheid bij de SIOD


1. Kunt u bevestigen dat u samen met de minister voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten om de lichte opsporing van het UWV en de Sociale verzekeringsbank onder te brengen bij de SIOD? Kunt u ook aangeven wanneer hiertoe is besloten?


2. Wat heeft u en de minister voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid doen besluiten het advies in het De Galan- rapport "versterking ketensamenwerking opsporing in het domein van SZW" op dit punt te volgen?


3. Kunt u in het kort de stand van zaken uiteen zetten ten aanzien van uitwerking en uitvoering van dit besluit?


4. Is het waar dat u voornemens bent gemeenten de keuze te geven om hun opsporing (sociale recherche) onder te brengen bij de SIOD?


5. Wat is uw inschatting van de mate waarin gemeenten gebruik zullen gaan maken van voornoemde mogelijkheid?


6. Bent u met mij van mening dat een verbeterde ketensamenwerking zeer gewenst is, maar dat het onderbrengen van de opsporingstaken (sociale recherche) bij de SIOD tot een onwenselijke 'scheiding' leidt tussen de lokale uitvoering en het sociaal recherche werk leidt? Zo nee, waarom niet?

Met vriendelijke groet,

Chantal Linnemann
Publieksvoorlichter

Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid
Plein 2
K 118
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
Tel: 070 318 2703
Fax: 070 318 2800
c.linnemann@tweedekamer.nl

Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws. Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal. Kijk nu op www.tweedekamer.nl