ADO Den Haag

Den Haag, vrijdag 28 september 2007

ADO Den Haag eist opheldering Robert Maaskant

ADO Den Haag zal naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf d.d. vrijdag 28 september 2007, waarin Robert Maaskant verklaart "er zeker van te zijn dat spelers van ADO gokken op wedstrijden", bij de KNVB en de CBV een formele klacht indienen tegen de hoofdtrainer van MVV.

John Arzbach (algemeen directeur ad interim ADO Den Haag): "Met verbazing hebben wij kennis genomen van de aantijgingen van de heer Maaskant in de Telegraaf. Daarbij gaat hij als buitenstaander concreet in op de huidige situatie van ADO Den Haag. Wij nemen afstand van zijn uitlatingen en vinden het zeer kwalijk richting onze technische staf en spelersgroep. Zij worden immers - nota bene door een hoofdtrainer uit dezelfde divisie - op deze wijze in een kwaad daglicht gesteld zonder dat er concrete bewijzen worden geleverd."

"Tien dagen geleden hebben wij formeel aangifte gedaan van de geruchten die ons hebben bereikt met betrekking tot het mogelijk betrokken zijn van spelers van ADO Den Haag bij het gokken op voetbalwedstrijden. De zaak is momenteel dus in handen van Politie Haaglanden. Klaarblijkelijk beschikt de heer Maaskant over concrete namen en aanwijzingen. Wij willen hem dan ook met klem verzoeken deze informatie ten behoeve van het politieonderzoek ter beschikking te stellen. Ondertussen zullen wij de KNVB en CBV aanschrijven over de uiterst oncollegiale handelswijze van de heer Maaskant."


Noot voor de redactie (

ADO Den Haag