Ingezonden persbericht


28 september 2007

OmAlkmaar : Tijdelijk baggerdepot gaat niet door, Koele Kreken nu snel aanleggen!

OmAlkmaar is buitengewoon verheugd over de bekendmaking vandaag (28 september 2007) door het Actiecomité Koele Kreken dat het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier afziet van aanleg van een tijdelijk baggerdepot in de Koele Kreken. De aanleg van het recreatiegebied moet nu snel ter hand worden genomen, vindt fractievoorzitter Peter de Baat van OmAlkmaar. Alkmaar Noord wacht op de Koele Kreken. Voor vele kiezers van OmAlkmaar is dit een belangrijke reden geweest om op de partij te stemmen.

Vooral is OmAlkmaar verheugd dat het Hoogheemraadschap dit besluit gehéél zelfstandig heeft genomen. Aan de vooravond van een te bereiken compromis met de gemeente en het Actiecomité over een aanzienlijk kleiner, tijdelijk depot, kwam het Hoogheemraadschap tot de conclusie dat het fouten heeft gemaakt in het vergunningentraject. Het siert Hoogheemraad Jan Wentink van het Hoogheemraadschap om daar deze consequenties aan te verbinden.

In 2005 maakte het College van Burgemeester en Wethouders van Alkmaar eveneens fouten in het vergunningentraject. Die heeft het College onder leiding van oud-burgemeester Van Rossen niet willen erkennen. Het college legde zelfs een raadsbrede motie naast zich neer. En als gevolg daarvan is de zaak nog steeds onder de bestuursrechter.

OmAlkmaar roept het College op die procedures nu te beëindigen. Het vrijstellingsbesluit dient te worden ingetrokken want het is niet meer nodig. Wel is het voor de inwoners van Alkmaar Noord nodig de aanleg van het recreatiegebied snel ter hand te nemen. Gelukkig ligt een ontwerpbestemmingsplan panklaar dat voortvarende aanleg mogelijk maakt en er is budget beschikbaar.

Ten slotte wil OmAlkmaar het Actiecomité Koele Kreken complimenteren met het bereikte resultaat en de constructieve houding die het Actiecomité bij voortduring heeft gehad.

Met vriendelijke groet,
Peter de Baat, fractievoorzitter
06-14805866

---- --