CDA

06] 28 september 2007 - Nieuws -
Cornelis Visser nieuw lid Europees Parlement

Ir. C.L. Visser (41) uit Middelharnis volgt Joop Post op in het Europees Parlement. Momenteel is hij nog wethouder Economie, Visserij en Openbare werken in de gemeente Goedereede.

Daarnaast is Cornelis Visser nog consultant met als werkgebied de Europese levensmiddelenindustrie en de aardappelsector. Tot dit voorjaar was hij voorzitter van LTO-Noord, afdeling Goeree-Overflakkee. Ook was hij in het verleden beleidsmedewerker van CDA-Europarlementariër Jan Sonneveld. In het CDA-Zuid Holland is hij actief als adviseur van het provinciaal bestuur op het gebied van land- en tuinbouw. Hij heeft een agrarisch bedrijf in Stellendam.

Bartho Pronk en Osman Elmaci, de eerste opvolgers op de kandidatenlijst, hebben beide afgezien van een zetel in het Europees Parlement. Pronk had hiervoor persoonlijke redenen. Voor Elmaci geldt dat âhet vorig jaar gerezen verschil van inzicht en de manier van discussie in Nederland over de Armeense kwestie een optimaal functioneren als lid van het EP zou belemmeren.â Het Dagelijks Bestuur respecteert de beslissingen van de heren Pronk en Elmaci.