Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Grote controle Amsterdam

Nieuwmarkt


* Preventief fouilleren

28 september 2007

Donderdagavond 27 september, heeft een grote controle plaatsgevonden in Amsterdam. De controle vond plaats in samenwerking met onder andere Rijksbelastingen.

Onderdeel van de controle was een preventief fouilleeractie op de stations Waterlooplein, Nieuwmarkt en Centraal Station. Bij deze actie werd ook een drugshond ingezet. Ongeveer 1000 mensen werden gecontroleerd. Vier messen werden er aangetroffen en in beslag genomen. De drugshond gaf bij 22 personen een waarschuwing. Een van hen bleek zelfs 13 bolletjes met vermoedelijk cocaïne bij zich te hebben. In de metro zelf werden 37 mensen bekeurd voor hun gedrag in de metro.

De belastingsdienst legde beslag op 13 autoâs in verband met belastingschuld. Drie van deze autoâs werden ook daadwerkelijk meegenomen. Ter plaatse werd er 8000,- direct aan belastingschuld geïnd. Bij een verkeerscontrole op de Wibautstraat, werden nog eens 13 personen aangehouden. Zij stonden nog gesignaleerd voor geldboetes. Daarnaast werden er 148 snelheidsovertredingen geconstateerd en bekeurd.