Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Negende plaats op de grid voor Renger

NOGARO (FRANKRIJK), 28 SEPTEMBER 2007 - Renger van der Zande had vandaag een harde noot te kraken op het circuit van Nogaro. Zoals verwacht domineerden de rijders van het Franse kampioensteam ASM de kwalificatie op hun thuiscircuit. Net als vorige week in Barcelona krijgt Renger's Prema Powerteam stap voor stap grip de wegligging van zijn wagen op orde. De Mercedes-Benz rijder start morgen de openingsrace als negende.

Zoals ook al in de wintertests bleek, is het korte Zuid-Franse circuit een technische uitdaging voor alle teams en rijders. De lay-out van Nogaro wijkt aanzienlijk af van normale circuits. Door het bochtige karakter van de baan moeten de teams die niet bekend zijn met dit circuit daarom vanaf nul beginnen. De reguliere basis afstelling is niet afdoende voor een plek vooraan. Samen met zijn team gebruikte Renger de vrije trainingen op donderdag nuttig om zijn wagen 'klaar te zetten' voor het 3.636 meter korte circuit.

Op grond van de vrije trainingen leek een zesde plek in de kwalificatie haalbaar. In zijn eerste run noteerde Renger de vierde tijd, maar zijn tweede setje rubber gaf beduidend minder grip en bracht derhalve geen verbetering. Renger start morgen de eerste race vanaf de vijfde startrij.

RENGER VAN DER ZANDE: "ASM zet hier de toon, wij hebben het gewoon nog niet zo goed voor elkaar. In Barcelona lukte het om me van een slechte startpositie naar voren te vechten. Ook hier hoop ik mijn fighting spirit te benutten. De uitslag van zaterdag biedt nog steeds uitzicht op een positie op de eerste startrij op zondag."