Provincie Limburg

Persberichten

Provincie adopteert vijf LSO openluchtconcerten van en voor Limburgers De Provincie Limburg adopteert vijf gratis te bezoeken openluchtconcerten van het Limburgs Symfonie Orkest die verspreid over Limburg op bijzondere plekken gegeven worden. Het Limburgs Symfonie Orkest organiseert deze concerten in het kader van zijn 125-jarig bestaan. Het motto van de concerten is 'van en voor Limburgers'. Niet alleen kunnen inwoners van Limburg de concerten gratis bezoeken, maar ook de concerten zelf hebben een Limburgse noot. Het programma én de muziek is voor jong en oud. Met bekende Limburgse solisten waaronder Gé Reinders, John Bröcheler en Trance-DJ Ron v.d. Beuken. Maar ook met amateurmusici uit de directe omgeving van de concertlocatie. Kortom, een unieke samenwerking tussen professionals en amateurs en een feest voor iedere Limburger.

Jan Stulen gaat de reeks concerten dirigeren. Nard Reijnders begeleidt en structureert het programmaconcept en maakt de vereiste arrangementen. Simone van Trier presenteert de concerten. Bij alle concerten worden 4.000 tot 5.000 bezoekers verwacht. Zij worden verwelkomd in een speelse setting, met naast de gebruikelijke horecavoorzieningen ook een picknick opzet. Daarnaast zullen voor een deel van het publiek zitvoorzieningen getroffen worden. Promotioneel hebben de Media Groep Limburg en L1 Radio en TV hun medewerking voor de vijf concerten toegezegd. De concerten zijn op:

Vrijdag 27 juni 2008 in Valkenburg / Kuurpark (partner: gemeente Valkenburg a/d Geul)

Zaterdag 28 juni 2008 in Eijsden / Kasteel Eijsden (partner: gemeente Eijsden)

Zondag 29 juni 2008 in Venray / St. Anna (partners: Stichting Van Gogh en gemeente Venray)

Vrijdag 4 juli 2008 in Montfort / Kasteel Montfort (partners: Stichting kasteel Montfort en gemeente Roerdalen)

Zondag 6 juli 2008 in Venlo / Auxiliatrixpark (partners: Zorggroep Noord- en Midden Limburg en gemeente Venlo)

De Provincie Limburg adopteert de vijf openluchtconcerten in het kader van het nieuwe coalitieakkoord 'Investeren en Verbinden'. Aan de adoptie is een bedrag van 125.000,- gekoppeld. 'Investeren en Verbinden' telt vijf provinciale programmas waarin de mens centraal staat. Gedeputeerde Odile Wolfs: "De vijf openluchtconcerten creëren verbindingen tussen mensen: jong en oud, professionals en amateurs, maar ook tussen cultuur en economie en dat is nu juist wat wij met 'Investeren en Verbinden' beogen". Naast de vijf openluchtconcerten verbindt de Provincie Limburg vijf programma gerelateerde netwerkbijeenkomsten aan vijf bijzondere reguliere concerten van het Limburgs Symfonie Orkest. Gedeputeerde Herman Vrehen: "Het organiseren van netwerkbijeenkomsten is een innovatieve vorm van het leggen van verbindingen met onze partners, met muziek als inspiratiebron. Partners van binnen en buiten Limburg die we hard nodig hebben om samen onze provinciale doelen te bereiken.".

28-9-2007 16:14