Gemeente Epe


Mogelijkheid voor extra afvalcontainer in gemeente Epe

In de raadsvergadering van donderdag 27 september jl. is gesproken over het lopende project containerregistratie. De raad heeft B&W gevraagd de mogelijkheid voor een extra afvalcontainer uit te werken. Op korte termijn wordt hiervoor door de gemeente beleid gemaakt. Op dit moment is nog niet bekend wat hiervan de kosten gaan worden. Vanaf maandag 1 oktober 2007 wordt op ieder adres 1 groene en 1 grijze afvalcontainer geregistreerd. Alle extra containers kunnen inwoners aan de weg zetten, dan neemt de gemeente deze mee.

Inwoners van de gemeente Epe die een extra container willen, kunnen dit op het gratis telefoonnummer 0800 0221626 doorgeven. Mensen die al via het gratis telefoonnummer, via de enquête op internet of rechtstreeks bij de gemeente gemeld hebben dat ze een extra container willen, hoeven dit niet opnieuw te melden.

Bij inwoners waarvan de extra containers bij de containerregistratie worden ingenomen maar die hebben aangegeven graag een tweede container te houden, krijgen deze geregistreerd terug.

Zodra het beleid rondom de extra containers en de kosten ervan is vastgesteld, worden alleen nog geregistreerde containers (dus waar voor wordt betaald) geleegd. De streefdatum hiervoor is 1 januari 2008. Tot die tijd leegt de gemeente ook containers die niet geregistreerd zijn, maar die wel aan de weg gezet worden.