Politie Limburg-Noord

Politie Weert arresteert verdachten van berovingen

De politie heeft afgelopen woensdag na onderzoek een vijfde verdachte aangehouden op verdenking van berovingen van minderjarigen die in augustus en september plaatsvonden in Weert. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Weert.

Eerder waren er al vier jongens van 15 en 16 jaar oud uit Weert aangehouden op verdenking van een beroving die donderdag 20 september plaatsvond op de Nelissenhofweg. Uit onderzoek blijkt nu dat deze vijf verdachten in aanmerking komen voor minstens vijf berovingen. Daarbij namen ze onder geld en telefoons af van de slachtoffers.

De misdrijven werden steeds in wisselende samenstelling door de verdachten gepleegd. Donderdag 20 september is de eerste verdachte aangehouden en maandag 24 september zijn de drie anderen aangehouden, zij zijn in bewaring gesteld en zitten nog vast. De vijfde verdachte, die woensdag 26 september is gearresteerd, is vrijdagmiddag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en daarna in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte.

De politie gaat verder met het onderzoek en vraagt eventuele slachtoffers van berovingen om contact op te nemen. Vervolgens kan de recherche onderzoeken of deze verdachten voor die zaken in aanmerking komen.

Zie ook eerder persbericht van maandag 24 september.