Versatel Telecom International NV

Tele2 gaat TV-zenders Sport1 en Film1 doorgeven

Amsterdam, 28 september 2007 - Tele2 en Chellomedia maken vandaag bekend, dat Tele2 de premium sport en filmzenders Sport1 (Sport1 en Sport1 Extra) en Film1 (vier kanalen) gaat doorgeven via haar interactieve televisiedienst Tele2 Vision. Hiermee komt dit uitgebreide sport- en filmaanbod na de kabel en satelliet nu ook beschikbaar op IPTV. De doorgifte is het gevolg van een overeenkomst tussen Tele2 en de beide premium TV-zenders. Kijkers kunnen Sport1 en Film ontvangen door een abonnement af te sluiten bij Tele2.

"Wij zijn heel enthousiast over deze overeenkomt omdat onze Tele2 Vision-klanten nu naast Live Eredivisie Voetbal ook kunnen kijken naar alle belangrijke Europese voetbalcompetities en de Champions League", verklaart Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2. "Bovendien kunnen ze nu naast on demand films huren in de Tele2 videotheek ook genieten van vier extra filmkanalen met de beste Hollywoodfilms. Tele2 Vision wordt steeds completer en aantrekkelijker."

Sport1
Sport1 is een betaal-TV zender van Chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Sport1 biedt tevens Sport11 Extra dat kijkers in staat stelt om op momenten dat meerdere live-wedstrijden tegelijk worden uitgezonden, zelf de favoriete wedstrijd te kiezen. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Meer informatie: www.sport1.nl.

Film1
Film1 is een digitale TV-zender van Chellomedia, de Europese content en digitale diensten divisie van Liberty Global, Inc. Film1 zendt 24-uur per dag vier filmkanalen zonder reclame uit en biedt kwaliteitsfilms die in Nederland hun tv-première beleven - van kassuccessen tot onafhankelijke en art house-films. FILM1 heeft exclusieve overeenkomsten met de meeste Hollywood-studio's, zoals Warner Bros, Universal, Fox, Paramount, Dreamworks en Disney. Meer informatie: www.film1.nl.


-EIND-

Contact
Tele2
Cilesta van Doorn,
Director Corporate Communications and Business Marketing T: +31 (0) 20 750 1318
E: Cilesta.van-doorn@tele2.com

Sport1 en Film1
Michiel Gosens,
Chellomedia Communications Manager
T: +31 (0) 20 778 9684
E: mgosens@lgi.com

Tele2 is een handelsnaam van Versatel Nederland B.V. Tele2 is één van de grootste telecomaanbieders in Nederland. Het bedrijf biedt zowel de consumenten-, de zakelijke als de wholesale markt een compleet pakket van telecommunicatiediensten. Tele2 biedt breedbandige spraak-, data- en internetdiensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2-klanten profiteren van eenvoudige en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via tele2.nl.


---- --