Sparta (fietsenfabrikant)


Finalisten PICNIC Green Challenge bekend

28 september 2007

Pre-jury maakt de vijf kanshebbers op 500.000 euro bekend Amsterdam, 28 september 2007 - De PICNIC Green Challenge, de internationale, creatieve competitie van de Nationale Postcode Loterij en crossmedia-event PICNIC, maakt bekend dat de jury de vijf finalisten heeft geselecteerd. De vijf genomineerden zijn gekozen uit 439 ingezonden,
uitgewerkte ideeën die bijdragen aan het terugdringen van klimaatveranderingen. Van de finalisten komen er vier uit Nederland en één uit het Verenigd Koninkrijk.

Bekendmaking
De genomineerden hebben hun idee aan de jury tijdens PICNIC07 op vrijdag 28 september van 19.00 tot 21.00 uur gepresenteerd op het terrein van de Westergasfabriek. De genomineerden ontvingen daarbij allemaal een Sparta ION uit handen van de juryleden, als eerste ondersteuning van hun groene ideeën. Deze energiek ogende fietsen werden beschikbaar gesteld door Sparta Nederland. Op zaterdag 29 september wordt om 12.00 uur de winnaar bekend gemaakt door juryvoorzitter Sir Richard Branson. Hij zal de prijs van 500.000 euro, beschikbaar gesteld door de Nationale Postcode Loterij, overhandigen aan de winnaar.

Totstandkoming selectie
Bij de beoordeling heeft de pre-jury de inzendingen ingedeeld in verschillende categorieën:
Awareness & action, Lifestyle, Fun/kids, Design, Building/Construction en Transport/mobility. Hiermee is het grote aantal inzendingen overzichtelijk gemaakt waardoor een betere vergelijking mogelijk was. Het was een moeilijke klus om uiteindelijk vijf finalisten aan te wijzen, zegt Femke
Rotteveel, Coördinator Toewijzingen Nationale Postcode Loterij en voorzitter van de pre-jury. Het niveau van de inzendingen is hoog. Bij de selectie hebben we uitgebreid gekeken naar de bijdrage die inzendingen leveren aan duurzaamheid en daarnaast naar de haalbaarheid.

Feiten over de inzendingen
De 439 inzendingen zijn afkomstig uit vijftig landen. Van de inzendingen is 41,6% afkomstig uit Nederland. Onder de inzenders bevinden zich 83 vrouwen en 253 mannen. De gemiddelde leeftijd is 39 jaar, waarbij de jongste inzender 18 jaar is en de oudste inzender 71 jaar.

Namen jury
De jury bestaat uit: de voorzitter Sir Richard Branson (Virgin Group), Avery Baker (Executive Vice President Tommy Hilfiger), Steve Howard (CEO The Climate Group), Helen Jones (European Marketing Director, Ben&Jerryís), John Thackara (Directeur Doors of Perception), Liesbeth van Tongeren (Algemeen Directeur Greenpeace Nederland) en Eckart Wintzen (Oprichter Exítent Green Venture Capital). Al deze personen zijn betrokken bij groene initiatieven en/of hebben hun sporen verdiend op zakelijk vlak.

De PICNIC Green Challenge
daagt creatieve en innovatieve geesten uit om een concrete bijdrage te leveren aan het terugdringen van klimaatveranderingen. Iedereen met een goed idee
voor een product of dienst, dat het broeikaseffect op een onsumentvriendelijke wijze kan terugdringen én bijdraagt aan een duurzame levensstijl, kon deelnemen. De inzendingen zijn onderbouwd met een concreet plan om het idee binnen twee jaar op de markt te brengen.
www.greenchallenge.net

Fotomateriaal
Finalisten PICNIC Green Challenge bekend

www.sparta.nl - copyright © 2006
SPARTA B.V., Apeldoorn - colofon & disclaimer
SPARTA B.V. is onderdeel van de Accell Group, een internationaal beursgenoteerd conglomeraat van vooraanstaande fietsfabrikanten. Accell Group - The Premier European Cycle Group