Time : 11:25:41
Date : 29 August 2007
Sender Name: DRAGONE

Espace DRAGONE lanceert vierde editie festival "5 sur 5" in La Louvière

La Louvière, 29 augustus 2007.

De voorstellingen van Franco Dragone zijn wereldwijd een groot succes, maar toch heeft hij een voorliefde voor zijn streek en voor La Louvière.

Zo organiseert Espace Dragone (de vzw van de Groep DRAGONE die culturele projecten organiseert zonder winstoogmerk) voor het vierde opeenvolgende jaar het festival "5 sur 5".

Waarover gaat het? Het principe is eenvoudig. Vijf jonge filmregisseurs (één per continent) werden geselecteerd en uitgenodigd om samen in La Louvière (B) streekdocumentaires te maken. Ze krijgen vijf weken om elk een documentaire van tien minuten te maken met als thema "Têtes de ville", oftewel 'gezichten van de stad'. Hierbij zetten ze een personage van de stad, al dan niet bekend bij het grote publiek, in de spotlights. Daarnaast werpen ze hun persoonlijk licht ook op de stad zelf.

Voor de editie 2007 komen de regisseurs uit Libanon, Australië, Colombia, Kroatië en Egypte. Dit jaar telt de organisatie er een zesde denkbeeldig continent bij in de vorm van Vlaanderen. Met als 'zesde oog' de jonge Nederlandstalige regisseur Sam Taleifard.

De regisseurs, die enkele dagen geleden aankwamen in La Louvière, beginnen een race tegen de klok en overlopen elke stap eigen aan het maken van een documentaire: zoeken naar een onderwerp, schrijven van de documentaire, het draaien en monteren.

Naast de artistieke prestatie is dit project ook op menselijk vlak een formidabel avontuur. Met als apotheose de publieke vertoning van de zes films op 28 september in het Theater van La Louvière (gratis toegang).

Het "5 sur 5" festival projecteert ook documentaires uit alle wereldhoeken, organiseert een tentoonstelling, een bal, een wereldmarkt, concerten, etc. En dat elke week tot eind september. Meer info hierover vindt u op http://www.festival5sur5.be/

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL