Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

1273a.gif

Alter-Vision

Cultureel evenement voor Jongeren

Voor de tweede keer wordt op vrijdag 28 september Alter-Vision georganiseerd in Waterfront, Rotterdam. Dit culturele evenement, voor jongeren die starten met het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV), neemt op één dag deze jongeren mee op reis langs verschillende kunstdisciplines en culturele instellingen.

Als jongeren met het vak CKV beginnen, weten zij vaak niet wat de culturele markt allemaal te bieden heeft of wat de culturele markt überhaupt is. Om een duidelijk beeld te geven wat er op cultureel gebied in Rotterdam allemaal gaande is, is Alter-Vision ontwikkeld. Alter-Vision is een kunst- en cultuurmanifestatie waarbij verschillende culturele instellingen uit Rotterdam zich presenteren door workshops en voorstellingen. Voorop staat dat de jongeren zelf mogen kiezen welke workshops en voorstellingen zij willen bijwonen.

Op vrijdag 28 september zijn er zowel 's ochtends als 's middags verschillende workshops en voorstellingen.

's Ochtends wordt het evenement geopend met een spectaculaire verrassingsact. Hierna kunnen er door de jongeren verschillende workshops gevolgd worden. Zo is er een workshop streetdance en kunnen jongeren leren hoe een goede raptekst gemaakt wordt en deze rap in de studio opnemen. Maar ook een film maken is mogelijk. Verder leert Enio een groep scratchen. Hierna sluit het HipHopHuis af met een speciale dansvoorstelling. Ook tijdens het middagprogramma zijn al deze workshops en meer te volgen.

Verschillende scholen hebben dit evenement opgenomen in het CKV-pakket waardoor leerlingen door dit evenement studiepunten verdienen. Maar jongeren kunnen zich natuurlijk ook zelf aanmelden. Zowel tijdens het ochtendprogramma als tijdens het middagprogramma kunnen jongeren 2 workshops volgen en 2 voorstellingen bekijken.

Er kunnen maar een bepaald aantal jongeren per workshop meedoen, dus van tevoren opgeven is aangeraden. Dit kan via www.alter-vision.nl.

Alter-Vision Vrijdag 28 september 10.00 & 14.15 uur

Waterfront, Rotterdam ¤2,25 p.p. (ckv-bonnen mogen ook!)

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.alter-vision.nl

EINDE PERSBERICHT

12749.gif



Ingezonden persbericht