Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Datum: 25 mei 2007

Olympisch toernooi judobond naar drie dagen

De Judo Bond Nederland (JBN) heeft van de Europese bond (EJU) de toezegging ontvangen dat het Olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam over drie dagen mag worden verspreid. In de wedstrijdkalender stond de wereldbekerwedstrijd nog gepland als een tweedaags toernooi. De judoka's zullen nu op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september in actie komen.

De JBN gaf reeds na de toekenning van het toernooi door de EJU aan moeilijkheden te voorzien als het evenement in twee dagen moest worden afgewerkt. Het aantal deelnemers van een Olympisch kwalificatietoernooi ligt doorgaans een stuk hoger en in de planning was reeds rekening gehouden met de maximale capaciteit ten behoeve van het aantal wedstrijdmatten. Er werd gevreesd voor zeer lange wedstrijddagen.

De EJU hield zich in beginsel echter aan haar voornemen om de wedstrijden op zaterdag en zondag te houden. Het herziene besluit volgt op een reeks van wereldbekerwedstrijden (Parijs, Hamburg, Moskou) waarin de judoka's van vroeg in de ochtend tot 's avonds laat wedstrijden moesten spelen.

In tegenstelling tot eerdere jaren mag de JBN vanaf dit seizoen een zogenaamde Super World Cup organiseren. Dit betekent dat zowel de dames als de heren op de mat verschijnen, waar bij een World Cup slechts dames of heren in actie komen.

De opwaardering van het toernooi was aanleiding om de naam van het toernooi om te dopen naar Rotterdam Trophy. De JBN wil hiermee het toernooi voorzien van een nieuw uiterlijk en het belang van partner Rotterdam Topsport benadrukken.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wouter Koeman, 06 24 91 04 93, w.koeman@jbn.nl


---- --