De groeiende impact van Europees beleid op de nationale uitvoe

25.06.2007 / 08:23 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Het expertise centrum

Het expertise centrum

25 juni 2007

PERSBERICHT

De groeiende impact van Europees beleid op de nationale uitvoering

Den Haag. Op 28 september start de leergang Van Europees (ICT-)beleid naar nationale uitvoering, ontwikkeld door Het Expertise Centrum. Centraal staat de relatie tussen Europa, de uitvoering van beleid en de inzet van ICT.

Het Europees beleid heeft een groeiende impact op de nationale uitvoering. De gevolgen voor procedures, organisatievormen en informatiesystemen van nationale overheidsorganisaties nemen daardoor ook toe.

Om meer inzicht te geven in de Europese dimensie op het gebied van beleid en uitvoering en de specifieke rol van de inzet van ICT, heeft Het Expertise Centrum (HEC) een tiendaagse leergang ontwikkeld rondom de thema s Europa, uitvoering en ICT. De leergang is ontwikkeld in samenwerking met Clingendael, Erasmus Universiteit en TNO.

De leergang is opgebouwd uit vier tweedaagse modules. Eén daarvan zal in Brussel plaatsvinden. In elke module wordt theoretische en praktijk gerichte kennis aangeboden. Als rode draad hierbij wordt de recent aangenomen diensten richtlijn gehanteerd.

Einde bericht