De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

klinch: 030303

Luke Vibert (Warp, Rephlex, UK)
live: Mully (Wrong Music, UK)
030303 dj's (030303, Utrecht)

Melkweg ( vrijdag 28 september ( Oude Zaal ( 23:00 - 05:00 uur
vvk: E 11,00 + lidm / deur: E 13,00 + lidm.

Op vrijdag 28 september staat klinch, de progressieve dance-avond van de Melkweg, in het teken van acid. En wie is er verantwoordelijk voor de gezelligste acid feesten in Nederland? Dat is 030303. De samenwerking met deze organisatie die te gekke, originele dansfeesten organiseert in Utrecht en daarbuiten, ligt in de filosofie van klinch. klinch wil immers meer nog dan een concept een platform zijn voor kwalitatieve elektronische muziek. 030303 heeft meteen Luke Vibert (Warp, Rephlex, UK) en Mully (Wrong Music, UK) uitgenodigd. Deze sterke line-up zal ongetwijfeld een smiley toveren op de gezichten van menig dance liefhebber.

Acid house ontstond in Chicago halverwege de jaren '80 en beïnvloedde de tweede 'Summer of Love' in Groot-Brittannië in 1988 sterk. Na het hoogtepunt begin jaren '90 leek de stijl te verdwijnen, maar bleef zich verder ontwikkelen in de underground. Dat 030303 als groep vrienden in 2005 met hun feestjes begon in een Utrechtse werfkelder is dus niet meer dan logisch. Deze feestjes barstten na verloop van tijd echter uit hun voegen. Inmiddels zijn locaties aangedaan als Lowlands, Tivoli, Doornroosje, Studio 80, LVC en EKKO met gerenommeerde namen als Luke Vibert, Speedy J, Plastician, Mike Dred en Josh Wink. Naast het organiseren van feesten is ook het 030303 dj-team ontstaan en wordt er vinyl uitgebracht via Marguerita Recordings.

Luke Vibert wist het publiek tijdens een 030303 feest al eens eerder tot euforie te brengen met zijn originele mix van elektronica, jazz, hiphop, drum 'n bass en acid. Vibert kwam in aanraking met electronische muziek door zijn interesse in hiphop en zijn eigen muzikale experimenteerdrang, gevoed door de opkomende dance scene in Engeland eind jaren '80. Met diverse releases op Rephlex en Warp onder verschillende namen waaronder Wagon Christ en Plug, en samenwerkingen met o.a. Aphex Twin, is hij inmiddels een gevestigde naam geworden in de electronicawereld. Verwacht dus een aanstekelijke set frisse doch vette acid, liefdevol vervlochten met vintage analoge synths en nauwkeurig afgewerkt op Vibertiaanse wijze.

De kers op de taart is de Brit Mully, die live voor nieuwe sounds zorgt met zijn acid-rave set.
Met zo'n sterke line-up zit er maar één ding op: rook, strobes. acieeeeeed!

De progressieve dance-avond van de Melkweg klinch vindt op regelmatige basis plaats. In samenwerking met gerenommeerde organisaties als Traffic, Electronation, Crackhouse en 030303 wil de Melkweg met klinch een nieuwe impuls geven aan de hoofdstedelijke dance-cultuur. klinch staat voor een verdiepend programma dat zich richt op een breed spectrum aan electronische muziek. Op klinch staat muziek centraal, maar is ook veel aandacht voor het visuele aspect en publieksinteractie. Op klinch.hyves.nl heb je de mogelijkheid je eigen ideeën aan te dragen. Creativiteit door DJ's, VJ's en publiek wordt aangemoedigd en gewaardeerd!



De Melkweg