KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

26-9-2007

Kans op goud voor Nederlandse kernploeg

Zeilen in Olympische klassen

EK Yngling Warnemunde, Duitsland 23-28 september

Amsterdam, 27 september 2007

Kans op goud voor Nederlandse Yngling kernploeg
Na een rustdag hebben de negen zeilsters van de Delta Lloyd Kernploeg vandaag op 27 september twee wedstrijden gevaren. Coach Maurice Paardenkooper is tevreden met de vandaag behaalde resultaten. Na in totaal tien wedstrijden staan de Nederlandse zeilsters op de tweede, vierde en vijfde plaats. Op vrijdag 28 september zal de medal race worden gevaren.

De dag begon met goed zeilweer, windkracht 3. Gedurende de dag kroop deze omhoog naar windkracht 5. Het team van Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Marije Kampen deed het erg goed in deze omstandigheden. In de twee races die vandaag zijn gevaren eindigde het team op een eerste en derde plek. Van de 21 deelnemende teams staan zij nu op een tweede plaats overall. Met nog een medal race te gaan op 28 september is goud een optie. Op de eerste plaats staan de Russen (zeilnummer 8) die met 31 punten op dit moment het kampioenschap leiden. Het Griekse team met stuurvrouw Sofia Bekatoru staat op de derde plaats. Bekatoru won goud in de 470 klasse in Athene tijdens de Olympische Spelen in 2004.

Janneke Hin heeft vandaag als gevolg van koorts wederom niet mee kunnen varen. Assistent coach Marjon Kooistra heeft haar ook vandaag vervangen. Het gelegenheidstrio staat na vandaag op een vierde plek overall. Het team van Renee Groeneveld, Marije Faber en Petronella de Jong staan op een vijfde plaats. Met podiumplaatsen binnen handbereik zal de medal race voor alle drie teams morgen spannend zijn.

Of en wanneer er morgen gevaren zal worden is echter nog de vraag. Omdat er storm wordt verwacht zijn alle boten uit het water gehaald. De planning is om morgen om half elf van start te gaan. Coach
Paardenkooper:Ik hoop echt dat er morgen gevaren zal worden. Mandy en haar team deden het heel goed vandaag. Ze kunnen goud winnen morgen. Vlak na een hele intensieve periode in China tijdens de pre-Olympics presteren we hier toch goed.

// einde

Voor uitslagen zie:
www.yngling.org klik op button rechtsonder. In het verhaal van die dag zit een link naar de uitslagen.

Official Partners van het Watersportverbond:
Delta Lloyd en Volvo.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Simon Keijzer,
M: +31 654 754 405
E: simon@miles.nl