Rotterdamse werkgevers matchen met hoger opgeleide allochtonen

27/09/2007 22:02



Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement



Rotterdamse werkgevers maken vrijdag 28 september persoonlijke kennis met hoger opgeleide allochtone Nederlanders die een baan op niveau ambiëren. Dit gebeurt op de werkconferentie 'Diversiteit met kleurrijk talent', een onderdeel van de Landelijke Banenmarkt van CWI Rotterdam.

De belangstelling voor de ontmoeting is groot. Er hebben zich 95 werkgevers ingeschreven; zij vertegenwoordigen 45 grote en kleine bedrijven uit de Rotterdamse regio. Zij gaan het eerste gesprek aan met circa 140 werkzoekende allochtone Nederlanders, geschoold op hbo- en wo-niveau. Deze talenten zijn voorgedragen door het Servicepunt HOA in samenwerking met het Landelijk Overleg Minderheden en het Inspraakorgaan Chinezen.

Dit is de kern van een ontmoetingsprogramma dat zich vrijdag afspeelt in de CWI vestiging Schiekade 830 in Rotterdam. De aandacht gaat vooral uit naar werkgevers die openstaan voor het in dienst nemen van talentvolle werknemers van verschillende culturen. Deze werkgevers reageren op de veranderende samenstelling van de werkende bevolking, willen meedoen aan de internationalisering van de economie en hebben behoefte aan medewerkers die thuis zijn in meer culturen. Hoe de ondernemers hun bedrijfs- en personeelsbeleid zo kunnen inrichten dat de kwaliteiten van de diversiteit aan medewerkers bijdragen aan het beste bedrijfsresultaat, vernemen zij tijdens inleidingen van collega-ondernemers en in workshops van deskundigen.

Inleiders zijn onder meer Leo Hartveld (FNV), de Rotterdamse notaris Jan Kooijman, Sadik Harchaoui (FORUM), Marylin Haimé (ministerie VROM) en André Timmermans (topman CWI). Ook de zaaldiscussie, geleid door Maritza Russel (Zwarte Zakenvrouwen Nederland), kent interessante deelnemers: onder meer de Rotterdamse slager Freek Schell (in 2006 de meest diverse werkgever van Nederland), Jan van Dommelen (Directie Arbeidsmarktbeleid van het ministerie van SZW), Gabriëlle Hoogendoorn (Kamer van Koophandel Rotterdam) en Wilma Gillis (Legato Opleidingen). Zij voeren het gesprek met vertegenwoordigers van netwerkorganisaties van allochtone hoogopgeleiden, zoals TANS, Cosmicus en Kaseur.

Het hoogtepunt van de conferentie is 's middags: de speed date waarbij werkgevers met een vacature een-op-een-gesprekken voeren met hoger opgeleide allochtonen die aan de slag willen in de Rotterdamse economie.

Het Servicepunt HOA is het CWI-trefpunt voor werkgevers en hoog opgeleide allochtonen en kwam tot stand op initiatief van CWI, FORUM en Div, het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement. Genoemde organisaties, plus 14 partnerorganisaties, maken de Rotterdamse werkconferentie van 28 september mogelijk.





http://www.div-management.nl