Ingezonden persbericht

Persbericht / Update

Burmese Democratic Community

Solidariteitsmanifestatie

Tijdens de manifestatie op vrijdag 28 september aanstaande, georganiseerd door de Birmese Democratische Gemeenschap in Nederland, zal de heer Eric Fall namens de Amerikaanse ambassade in Nederland om 13.30 uur vertegenwoordigers van de Burmese Democratic Community ontvangen voor een kort gesprek. Fall zal tevens een boeket gele bloemen en het boek Spirit for Survival in ontvangst nemen.

Vervolgens gaat de tocht via de Korte Houtstraat naar het Plein / Binnenhof, waar mevrouw Krista van Velzen namens de Tweede Kamerfractie van de SP om

14.00 uur voor het Torentje een verklaring van de Burmese Democratic Community in Nederland in ontvangst zal nemen en met hen in gesprek gaan.

Er zullen gele bloemen overhandigd worden; geel is de kleur van de Birmese oppositie.

De Burmese Democratic Community in Nederland organiseert deze manifestatie om solidariteit te betuigen aan hun landgenoten in Birma en om hun roep voor democratie en mensenrechten in Birma vanuit het buitenland kracht bij te zetten. Sommigen van hen hebben Birma moeten ontvluchten. Uit angst voor vervolging, als gevolg van onderdrukking of op de vlucht voor het militaire geweld.

Noot: