KLM
07/052

KLM START LIJNDIENST OP DALLAS-FORT WORTH

AMSTELVEEN, 28 september 2007 - KLM Royal Dutch Airlines zal in samenwerking met Northwest Airlines een dagelijkse dienst starten op Dallas-Fort Worth, Texas, V.S. Deze bestemming wordt de 61ste intercontinentale bestemming voor KLM, en begint op 30 maart 2008 en zal worden uitgevoerd met Airbus 330-200 toestellen, die 30 World Business Class stoelen en 221 Economy Class stoelen bieden.

"Dallas-Fort Worth Metroplex is een belangrijke zakelijke en toeristische bestemming en een van de snelstgroeiende markten in de VS. Om die redenen willen we onze klanten nog een directe vlucht naar een belangrijke groeiregio in de VS bieden", aldus Peter Hartman, president en CEO van KLM Royal Dutch Airlines.

Dallas-Fort Worth is de grootste economische markt in de VS die nog niet wordt bediend door het gecombineerde netwerk van KLM en Northwest Airlines. Dallas-Forth Worth Metroplex heeft 6 miljoen inwoners en is het op drie na grootste stedelijke gebied in de VS. De luchthaven van Dallas-Forth Worth neemt met meer dan 60 miljoen passagiers per jaar de zesde plaats in op de wereldranglijst.

Vlucht KL669 (NW8669) vertrekt 's ochtends vanuit Amsterdam Airport Schiphol en komt dezelfde dag vroeg in de middag aan in Dallas-Fort Worth. De terugvlucht, KL670 (NW8670), vertrekt twee uur later uit Dallas-Fort Worth en komt de volgende dag 's ochtends vroeg aan op Schiphol. Deze dienstregeling biedt uitstekende verbindingen met Europese, Indiase en Afrikaanse diensten.

De introductie van de nieuwe dienst op Dallas-Fort Worth past binnen de ambitie van KLM/Northwest Airlines om de Noord-Amerikaanse markt zo goed mogelijk te bedienen. Dallas-Fort Worth wordt de negentiende Noord-Amerikaanse bestemming die vanuit Schiphol wordt bediend door de joint venture KLM - Northwest Airlines. KLM en Northwest Airlines zullen in totaal 250 vluchten per week uitvoeren tussen Europa en Noord-Amerika.



KLM