InnoConcepts N.V.

PERSBERICHT Capelle aan den IJssel, 28 september 2007

HALFJAAR 2007: INNOCONCEPTS REALISEERT STERKE
GROEI

VERDERE INVULLING STRATEGIE DOOR MEERDERHEIDSBELANG IN HTP TOOLING

---

Nettoresultaat eerste halfjaar stijgt met 20% tot EUR 6,4 mln (2006: EUR 5,3 mln)
Stijging winst per aandeel met 25% van EUR 0,24 naar EUR 0,30 Opbrengsten stijgen met 60% door toegenomen handelsactiviteiten I-Pac I-Pac verkrijgt meerderheidsbelang in HTP Tooling BV Proventec op schema voor intensivering groei

TOELICHTING OP DE CIJFERS

De opbrengsten vertoonden in het eerste halfjaar een groei van 60% tot EUR 12,3 miljoen, ten opzichte van EUR 7,7 miljoen in het eerste halfjaar van 2006. Dit was het gevolg van het toegenomen businessvolume, waaronder de verkoop van integrale productiesystemen (zie ontwikkelingen I-Pac) naar licentienemers. Het voordeel van het leveren van integrale productiesystemen is niet alleen een grotere toegevoegde waarde voor de klant, maar tevens kan er steeds meer standaardisatie plaatsvinden. Hierbij worden alle basiscomponenten reeds voorafgaand op voorraad geproduceerd om de systemen daarna te voorzien van de klantspecifieke onderdelen. Hiermee kan de slagkracht worden vergroot jegens bestaande en mogelijke nieuwe partners. Hoewel InnoConcepts geen commercieel gevoelige informatie openbaar kan maken, zoals een verdere specificatie van de opbrengsten, kan wel worden geconstateerd dat de opbrengsten een bredere samenstelling vertoonden. De kostenstructuur bleef nagenoeg gelijk met EUR 1,4 miljoen algemene beheerskosten. De afschrijvingen op intellectuele eigendomsrechten namen toe met EUR 503.000 hetgeen een reflectie is van de investeringen in de patentportefeuille. Ondanks de goede resultaten van Proventec nam het resultaat deelnemingen af door enerzijds het zwakkere Engelse pond en anderzijds doordat de opstart van de joint venture met Schoeller Arca Systems in Azië meer tijd vergt dan aanvankelijk verwacht. De nettowinst steeg met 20% van EUR 5,3 miljoen naar EUR 6,4 miljoen. De winst per aandeel steeg met 25% zelfs iets meer.

De stijging van de voorraadpositie is het gevolg van de toename in de handelsactiviteiten, met name met betrekking tot integrale productiesystemen. De toename van het werkkapitaal, zoals tot uiting komt in de negatieve kasstroom uit operationele activiteiten, is hier eveneens het gevolg van.

De solvabiliteit over de eerste helft van 2007 bleef stabiel met circa 70%, waardoor InnoConcepts, samen met een ruime cashpositie, voldoende middelen heeft om haar huidige groeistrategie voort te zetten.

InnoConcepts N.V.

STRATEGISCHE ONTWIKKELINGEN I-PAC TECHNOLOGIES

De eerste helft van 2007 stond voor InnoConcepts dochter I-Pac Technologies N.V. vooral in het teken van het verder verdiepen van de relatie met haar bestaande en begin 2007 opgestarte licentie partners.

Ondanks lastige marktomstandigheden door de hoge olieprijzen en de historisch lage dollar, waardoor vooral de resultaten in euros van de Aziatische business onder druk stonden, werd een zeer bevredigende groei gerealiseerd. Met name de interesse voor de I-Pac productietechnologie voor dunwandige voedselverpakkingen was groot.

Op technologisch gebied werd voortgang geboekt door de technologie, naast in matrijzen, direct te integreren in een totaal nieuwe spuitgietmachine, inclusief robot en matrijssysteem. Deze machine werd ontwikkeld met de Chinese partners, waaronder een vooraanstaand machineproducent.

I-Pac heeft in de eerste helft van het jaar een intensieve evaluatie van haar strategie doorlopen. Uit deze evaluatie zijn twee aandachtspunten geformuleerd. Ten eerste vraagt het verder ontwikkelen en met name implementeren van de technologie om een bredere toolmaking-, engineering- en service- infrastructuur. Daarnaast bieden sommige markten, zoals voedselverpakkingen, meer dan gemiddelde kansen, onder meer ten gevolge van de fragmentatie van die markten. Het lijkt aantrekkelijk om hier een actievere rol te gaan spelen en dit niet uitsluitend over te laten aan een veelheid van kleinere licentienemers.

STRATEGISCHE ACQUISITIE MEERDERHEIDSBELANG IN HTP TOOLING

In het kader van bovenstaande strategische overwegingen is InnoConcepts dan ook bijzonder verheugd te kunnen melden dat overeenstemming is bereikt met directie en aandeelhouders van HTP Tooling B.V. omtrent de acquisitie door I-Pac Technologies van een belang van ruim 50% in HTP Tooling.

HTP Tooling is in 2006 vanuit de Philips organisatie verzelfstandigd (het voormalige Philips High Tech Plastics Tooling) en overgenomen door investerings- en managementholding Varova. De onderneming is, met zon 100 specialisten in Eindhoven en in de USA, internationaal marktleider op het gebied van precision molding voor onder meer de optische industrie. De onderneming beschikt vanuit haar historie over zeer hoogwaardige technische kennis op het gebied van matrijs- en productensystemen voor de kunststofindustrie waarbij een zeer grote nauwkeurigheid vereist is (bijvoorbeeld matrijssystemen voor de productie van contactlenzen).

HTP Tooling beschikt in Eindhoven over een "state of the art" development center voor het ontwerpen en de constructie van systemen. I-Pac en HTP werken sinds enige tijd succesvol samen met betrekking tot I-Pacs engineering behoeften, met name op het gebied van dunwandige productiematrijzen, voor onder andere voedselverpakkingen. Daarnaast werken de partijen reeds samen met betrekking tot de mogelijke toepassing van de I-Pac technologie voor de optische markt. Deze prettige samenwerking, en de overduidelijke synergie die op knowhow en productieniveau kan worden bereikt, is dermate aantrekkelijk dat bij beide partijen de behoefte ontstond de banden verder aan te halen. I-Pac zal in dit kader een meerderheidsbelang verwerven in HTP Tooling, terwijl de rest van aandelen verdeeld zal blijven over het managementteam van HTP Tooling. I-Pac beschouwt HTP Tooling als een strategisch belangrijke acquisitie voor de uitbreiding van haar capaciteit maar bovendien als springplank voor verdere groei en acquisities. Bovendien verwacht InnoConcepts dat HTP Tooling, met een winstgevende omzet van meer dan 10 miljoen euro op jaarbasis, op korte termijn gaat bijdragen aan de winst. De koopprijs zal deels worden voldaan uit de beschikbare middelen en deels met de uitgifte van nieuwe aandelen InnoConcepts, waarop een lock-up regeling van toepassing zal zijn.

InnoConcepts N.V.

PROVENTEC GOED GEPOSITIONEERD VOOR GROEI

Proventec PLC, waarin InnoConcepts een belang heeft van 38%, rapporteerde over het boekjaar eindigend op 30 maart 2007 sterke resultaten. De nettowinst steeg met 128% tot meer dan GBP 1 miljoen. Minstens zo belangrijk was de afronding dit voorjaar van de acquisitie van een 80% belang in Contico Manufacturing Limited in Redruth, UK. Contico is een van de oudste en meest vooraanstaande Engelse distributeurs en producenten op het gebied van reinigingsproducten. Door de acquisitie krijgt Proventec als groep een grotere kritische massa en bovendien zag Proventec haar internationale slagkracht sterk toenemen. De verwachting is dat Proventec in de komende periode verder groeit door zowel autonome groei als acquisities. Punt van aandacht is de (nog) beperkte liquiditeit van het aan de AIM genoteerde aandeel en daarmede de toegang tot institutionele beleggers. Samen met InnoConcepts onderzoekt Proventec thans de mogelijkheden om dit te verbeteren, om daarmee ook haar toekomstige groei beter te kunnen faciliteren met gebruikmaking van haar beursnotering.