Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 28 september

Fryslân, 28-09-2007 o Politieberichten van donderdag 27 september 07.00 uur t/m vrijdag 28 september 07.00 uur.

Beetgumermolen: auto over de kop bij eenzijdig ongeval
De politie heeft donderdagochtend een onderzoek ingesteld n aar een eenzijdig ongeval met een personenauto op de Dyksterhuzen. Een 19-jarige vrouw uit Beetgumermolen is vermoedelijk met de rechterwielen van haar auto in de berm gekomen en is daarna de macht over het stuur verloren. Ze sloeg over de kop en kwam in een aangrenzende tuin tot stilstand. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: vrouw beroofd onder bedreiging van mes
De politie is op zoek naar de dader van de beroving van een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden. Woensdagavond rond 22.00 uur liep de vrouw over de Groningerstraatweg en merkte dat een man haar al enige tijd achterna liep. De man kwam op een gegeven moment naast haar lopen en vroeg om geld. Om zijn woorden kracht bij te zetten trok hij een mes en bedreigde de vrouw daarmee. De overvaller pakte de tas van de vrouw, trok die van haar schouder en rende weg. Het betrof een onverzorgde magere blanke man van ongeveer 1,80 m, lang haar, geen snor of baard en een ingevallen gezicht. In de gestolen tas zaten onder andere een gsm en een portemonnee met geld en pasjes. Het slachtoffer deed donderdag aangifte.

Heerenveen: vrouw gewond bij aanrijding
De politie heeft donderdagochtend geassisteerd bij een aanrijding tussen twee autos op de Stadionweg. Beide autos reden achter elkaar over de K. R. Poststraat in de richting van de Zonnebloemstraat. De voorste bestuurder, een 21-jarige vrouw uit Dokkum, remde af voor een voorganger. De achterste bestuurder, een 31-jarige vrouw uit Groningen, had dat te laat in de gaten en botste er achterop. De vrouw uit Dokkum is met pijnklachten aan nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Gorredijk: uitslaande boerderijbrand
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij de bestrijding van een brand in een boerderij aan de Stationsweg. Omstreeks 12.20 uur werd de brand ontdekt op de zolder. Achteraf bleek de brand te zijn ontstaan door een omgevallen bouwlamp. Het vuur verspreidde zich via het riet onder de pannen. De brandweer had het vuur binnen een uur geblust. De schade bleef beperkt tot een gat van circa zes vierkante meter. Door de politie werd de weg afgezet en het verkeer omgeleid.

Witmarsum/Bolsward/Wons: diverse controles
De politie heeft woensdag drie controles uitgevoerd op klachtlocaties in Witmarsum, Bolsward en Wons. Omdat de N31 Harlingen Zurich was afgesloten en de omleidingsroute via Witmarsum liep was er een groot verkeersaanbod. Op de Arumerweg werd van 13.30 tot 16.30 uur 1200 voertuigen gecontroleerd. Maar liefst 307 automobilisten reden hier te snel. Op de Twibaksdyk te Bolsward zijn s ochtends 390 voertuigen gecontroleerd, 56 reden te snel. De snelste reed 83, waar 50 is toegestaan. Op de Weersterweg te Wons werd tussen de middag gecontroleerd. Van de 770 voertuigen reden er 88 te snel, de snelste reed 115 km per uur, waar 80 is toegestaan.

Leeuwarden: winkeldievegge aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw had een diefstal gepleegd in een winkel aan de Nieuwestad. Een getuige zag dat winkelpersoneel met de verdachte in gesprek was. Toen de vrouw er vandoor ging werd zij achtervolgd door de getuige. Deze zag op de Eewal dat de verdachte haar tas weggooide. Dit bleek een geprepareerde tas. Deze is in beslag genomen. De politie, die snel ter plaatse was, heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: aanrijding met letsel
De politie heeft donderdagmiddag de hulpdiensten geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval met letsel. Bij de kruising tussen de Eems en de Lauwers was een 66-jarige fietser uit Boornbergum achter op een stilstaande auto gereden, die voorgesorteerd stond voor linksaf, richting de Eems. De fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De auto werd bestuurd door een 55-jarige inwoner van Drachten.

Heerenveen: man gewond bij bedrijfsongeval
Door onbekende oorzaak kwam donderdagavond een 27-jarige inwoner van Drachten klem te zitten tussen de linkerkant van de laadbak van een vrachtwagen en het linkerportier van een andere vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op het terrein van een bedrijf aan de Tinweg, tijdens het overleg tussen chauffeurs en rangeerder waar geladen moest worden. Het slachtoffer is met een bekkenfractuur eerst per ambulance overgebracht naar De Tjongerschans in Heerenveen, later naar het UMCG in Groningen. De Arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: slachtoffer uit stadion gehaald
De politie heeft donderdagavond, net na afloop van de bekerwedstrijd Cambuur AZ, de hulpdiensten geassisteerd bij de reanimatie van een 52-jarige inwoner van Bolsward. De politie heeft vak 21 zo snel mogelijk leeg gemaakt om ruimte te creëren. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De politie heeft de Drachtsterweg vrijgemaakt om de ambulance zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te leiden.