Gemeente Rotterdam
Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 162

28 september 2007

Embargo tot vrijdag 28 september 2007 tot 19.00 uur

Koninklijke onderscheiding voor

drs. G.J.H. Neomagus

Op vrijdag 28 september 2007 ontvangt de heer drs. G.J.H. Neomagus een koninklijke onderscheiding. De heer Neomagus wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau als blijk van waardering voor zijn bijzondere inzet voor een samenwerkingsverband van huisartsen in Rotterdam. De onderscheiding wordt namens de burgemeester uitgereikt tijdens een afscheidsreceptie in het Nascholingscentrum Huisartsen te Capelle a/d IJssel.

De heer Neomagus is sinds 1973 als huisarts werkzaam in de deelgemeente Overschie. Naast zijn werkzaamheden als huisarts was hij vanaf 1993 tot en met heden secretaris en voorzitter van de Commissie Artsen cursus Rotterdam en vanaf 1996 tot en met heden Lid van het bestuur van de Stichting Nascholingcentrum. Met grote trouw heeft hij de maandelijkse vergaderingen van deze Stichting bijgewoond, waarin de inhoud van de cursussen besproken en geëvalueerd werden. Daarnaast heeft zijn werk voor de Commissie dat bestond uit o.m. het ontwikkelen van onderwijsmateriaal voor de cursussen gestalte gegeven. Zijn kennis, kunde en enthousiasme voor het huisartsenvak zijn hierbij van groot belang geweest.

De heer Neomagus staat bekend als een huisarts die zijn patiënten niet alleen met deskundige medische zorg benaderde, maar ook met een bijzondere betrokkenheid vervolgde. Ook aan bijzondere groepen in de wijk zoals de leefgemeenschap van de psychiatrie en de leefgemeenschap van de strafopvang verslaafden verleende hij met grote betrokkenheid dezelfde medische zorg.

Zijn betrokkenheid voor het huisartsenvak is ook tot uiting gekomen in het opleiden van andere artsen. Al vroeg was hij betrokken bij het opleiden van artsen die zich tot huisarts specialiseerden aan het Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn vermogen om te reflecteren en zaken van meerdere kanten te belichtten was hierbij een nuttige eigenschap. Binnen de huisartsengroep Overschie was hij voortrekker in de onderlinge toetsing en nascholing.

noot voor de redactie/