Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Opgezwolle in Almere

Zaterdag 29 september in Stadsschouwburg

Als er binnen het hiphopcircuit drie mannen rondlopen die eigenlijk geen introductie meer behoeven, dan zijn het wel beatcreator Dippy Delic en MC's Rico en Sticks van Opgezwolle. Het hiphoptrio uit Zwolle bracht in 2006 hun derde album Eigen Wereld uit en ging daarmee op tour met een serie uitverkochte shows tot gevolg. Dat vraagt om meer en komt er dus ook meer. Opgezwolle is op zaterdag 29 september te zien in Almere!

In een wereld waarin De Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon, Postman en DuvelDuvel geen onbekenden meer zijn, heeft Opgezwolle haar Eigen Wereld. Een album dat niet licht verteerbaar is, maar waarop maatschappijkritische meningen over onderwerpen zoals de commerciële televisie, massaconsumptie, schending van privacy en politiegeweld worden gemaakt. Zware kost dus, maar met erg veel overtuiging gebracht en op het podium weten de mannen dat nog beter over te brengen met een onwijs energieke liveperformance.

Eigen Wereld, verscheen in januari 2006 en kreeg enthousiaste recensies van de pers zoals die van het Parool:

'Opgezwolle heeft met deze plaat een waar meesterwerk neergezet waarvan de onheilspellende echo's nog lang zullen nagalmen.'

De gelimiteerde editie (1.000 stuks) van Eigen Wereld haalt hoge prijzen op e-bay. In maart 2006 verscheen het vinyl van Eigen Wereld wat maar liefst een driedubbele lp oplevert voor alle 21 tracks. Eigen Wereld van Opgezwolle werd door 3VOOR12 is verkozen tot beste album van het jaar. Ondertussen tourde de groep door Nederland voor het promoten van het album dat als eerste hiphopalbum binnen 1 dag op nummer 4 in de album top100 stond. Een tour, waarbij bijna alle zalen uitverkochten en een tour met optredens op o.a. Noorderslag, Pinkpop en Lowlands! Dit alles leverde Opgezwolle een Zilveren Harp op en deed het trio besluiten nog meer shows te doen.

Zaterdag 29 september staat Opgezwolle in de Stadsschouwburg in Almere. Stoelen aan de kant en maak je klaar voor vette beats. Ben voorbereid op hypnotiserende flows, pompende en swingende nummers en dromerige, hitsige en soms agressieve lyrics. Opgezwolle heeft haar Eigen Wereld, maar jij weet ook wel dat je daar bij wilt horen!

Videoclip Eigen Wereld: http://www.youtube.com/watch?v=UZQE6h8nDHU Documentaire van NPS / Gewest over Opgezwolle: http://www.youtube.com/watch?v=YsXPey38I3U

ZA 29.09 OPGEZWOLLE IN STADSSCHOUWBURG ALMERE
21:00 uur Midden Zaal
¤ 12,- / CJP/kortingspas ¤ 10,-

www.stadsschouwburgalmere.nl
www.opgezwolle.nl - http://opgezwolle.hyves.nl - http://www.myspace.com/opgezwolle


- EINDE PERSBERICHT -