Gemeente Ferwerderadiel

Ferwert twee dagen lang `Hollywood' van Fryslân.


13-09-2007 14:40

Ferwert mag op 29 september en 4 oktober voor even het `Hollywood' van Fryslân worden genoemd.

Dan vinden er namelijk de opnamen plaats voor de serie "Snuf de Hond" die in het najaar van 2008 door de Evangelische Omroep zal worden uitgezonden. De serie staat onder regie van Steven de Jong.

Op zaterdag 29 september van 8:00 uur tot 19:00 uur zullen een aantal scènes worden opgenomen op het Vrijhof en bij de kerk in Ferwert. Zo zal onder andere de bevrijdingsscène worden gefilmd waarbij Canadese legervoertuigen door de straten zullen trekken. Voor deze scènes zijn ongeveer 200 figuranten nodig. Ook bij de kerk zullen opnames worden gemaakt, hierbij zullen zo'n 50 figuranten nodig zijn.

Het gemeentebestuur van Ferwerderadiel werkt graag aan de opnames mee.

Om de opnames zo soepel mogelijk te laten verlopen zullen er op 29 september en op

4 oktober enige straten door middel van dranghekken afgesloten zijn voor het verkeer.
Gezien de toch wel omvangrijke scenes die zullen worden opgenomen zijn er enige tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Op woensdag 19 september om 20.00 uur heeft de gemeente voor de direct omwonenden en overige betrokkenen, een informatieavond belegd in sporthal "de Heechfinne"te Ferwert. Hierbij zal een afgevaardigde van de productiemaatschappij tekst en uitleg geven omtrent het filmen en zal de gemeente de verkeersmaatregelen toelichten.