Deelgemeente Charlois Rotterdam

Op kunstzinnige ontdekkingstocht in je eigen buurt!

Zaterdag 29 en zondag 30 september vindt de Open Atelierroute weer plaats in Charlois. Dat weekend openen vele kunstenaars van 12.00 tot 18.00 uur hun atelierdeuren voor het publiek.

Het aantal deelnemende kunstenaars (zowel professionals als amateurs) is toegenomen: vorig jaar namen 76 kunstenaars deel aan de Open Atelierroute, dit jaar zijn het er maar liefst 120!

Naast de reguliere ateliers zijn er ruim tien presentaties op lokatie te bezoeken, waaronder ook tijdelijke installaties. En zaterdagavond 29 september is er een speciaal performanceprogramma. Nieuwe presentatieruimtes in Charlois, die in de toekomst beeldende (en andere) kunst gaan presenteren, zullen tijdens de Open Atelierroute 2007 voor het eerst hun deuren openen.

De afgelopen tien jaar hebben vele kunstenaars uit binnen- en buitenland zich in Charlois gevestigd. Deze toename van kunstenaars en kunstactiviteiten heeft alles te maken met de ontwikkeling waarin de deelgemeente zich bevindt. Nieuwe intitiatieven worden niet alleen ontwikkeld, maar ook uitgevoerd.

De kunstsector versterkt deze ontwikkeling, is er onderdeel van en maakt er gebruik van. Nieuwe, niet alledaagse samenwerkingen in de deelgemeente zijn hiervan het directe gevolg, waardoor nieuwe kunstprojecten nog eenvoudiger en nog zichtbaarder uit de grond schieten. Tijdens de Open Atelierroute 2007 wordt in één weekend al deze creatieve energie zichtbaar! Zowel de gidsen van de diverse routes als de kunstenaars zelf zullen uitgebreid hun werk laten zien.

Open Atelierroute Charlois 2007 (OAC07)

Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2007

van 12.00 tot 18.00 uur

Talingstraat 5 in Oud-Charlois.

Kijk voor het volledige programma op: www.openatelierroutecharlois.nl