Gemeente Boskoop


Officiële opening De Plataan

Datum: 17 september

29 september is het zover en vindt de officiële opening van het multifunctionele centrum 'De Plataan' plaats. De opening wordt feestelijk gevierd in de vorm van een 'open middag'. Van 12.30 uur tot 18.00 uur worden diverse activiteiten georganiseerd. Er is in ieder geval voldoende te doen voor jong en oud. Wij hopen dat u erbij bent!

Het programma
Onderstaand vindt u het programma, inclusief uitleg over de activiteiten die op 29 september plaatsvinden. 12.30 - 13.00 uur: Muzikale optochten door Snijdelwijk 13.00 - 13.45 uur: Spetterende openingsact
13.45 - 16.30 uur: Diverse activiteiten van verenigingen en instellingen in de Plataan 16.30 - 17.00 uur: Optreden Pop-In-Koor
16.30 - 18.00 uur: Afsluiting met hapje en drankje

De muzikale optochten
Om 12.30 uur vertrekken drie muziekverenigingen samen met de basisschoolleerlingen die sinds 3 september in De Plataan sporten, vanaf drie punten in Snijdelwijk richting De Plataan. Om de optocht nog feestelijker te maken, kunt u natuurlijk zelf ook achter één van deze bands aansluiten en meelopen naar De Plataan. De scoutingband start vanaf de Ichthusschool en de Zevensprong, Muziekvereniging Concordia vanaf de Immanuëlschool en de Uitblazers vanaf basisschool De Brug. Van daaruit lopen zij een rondje door Snijdelwijk om vervolgens rond 12.50 uur aan te komen bij De Plataan.

De feestelijke opening
Nadat de muziekverenigingen met de kinderen zijn aangekomen bij De Plataan, vindt om 13.00 uur een spetterende openingact plaats. Na deze openingsact, die ongeveer een kwartier duurt, zal wethouder Oosterwijk een korte toespraak houden. Na haar toespraak maakt wethouder Oosterwijk de winnaar van de fotowedstrijd bekend en onthult zij het logo van De Plataan. Het nieuwe logo van De Plataan blijft nu dus nog even geheim, maar wel kan alvast verklapt worden dat Diana Kölker van ontwerpbureau Dialoog het winnende logo heeft ontworpen. Vervolgend wordt De Plataan symbolisch geopend.

Diverse activiteiten in De Plataan
Vanaf 13.45 tot 16.30 uur is het mogelijk De Plataan van binnen te bezichtigen. U kunt een kijkje nemen in de verschillende multifunctionele ruimtes die gebruikt worden voor sociaal-culturele activiteiten. Bovendien kunt u de schitterende sporthal bezichtigen, die aan alle eisen en afmetingen voldoet om er op professionele wijze sportwedstrijden te beoefenen. Maar.... dat is niet alles. Verschillende verenigingen en instellingen die gebruik maken van De Plataan laten op die dag zien wat zij daar doen.

Zo kunt u kijken naar onder andere badminton-, gymnastiek-, bridge- en vechtsportdemonstraties, kunt u de leerlingen van de basisscholen zien sporten, ziet u hoe de Kinderopvang werkt, krijgt u Yogales en kunt u zien wat er op creatief gebied in De Plataan te doen is. Vergeet niet uw sportkleding mee te nemen, want u kunt ook deelnemen aan diverse activiteiten. Op de dag zelf krijgt u bij de ingang van De Plataan een plattegrond en rooster met tijden waarop de diverse activiteiten plaatsvinden.

Afsluiting
Ter afsluiting van de middag wordt er om 16.30 uur een wervelend optreden verzorgd door het Pop-In-Koor. Tijdens en na dit optreden kunt u genieten van een drankje en een hapje. Om 18.00 uur wordt de 'open middag' afgesloten. U bent gedurende de gehele middag van harte welkom!