Ingezonden persbericht


STRIJD OM KING OF THE CHANNEL

Middelburg, 24 september 2007

Op zaterdag 29 september tussen 11.00 - 18.00 uur zal het roei-evenement 'the King of the Channel' plaatsvinden op het Kanaal door Walcheren. Ter hoogte van het gebouw van Rijkswaterstaat in Middelburg nemen diverse roeiteams uit Middelburg en Vlissingen het tegen elkaar op in sloepen en drakenboten. Als klapstuk zullen de studententeams van de Roosevelt Academy en de Hogeschool Zeeland tegen elkaar roeien. The King of the Channel wordt georganiseerd door de Lionsclubs van Middelburg en Walcheren in samenwerking met de Roosevelt Academy en de Hogeschool Zeeland.

The King of the Channel is ontstaan door een idee van Hans Adriaansens, decaan van de Roosevelt Academy en Jan Bart Mandos, de vorige jaar overleden voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Zeeland. Tijdens een bezoek aan Cambridge en Oxford in 2003 raakten zij geïnspireerd door de beroemde Boat Race op de Engelse Thames.

Battle of the Cities
Met een knipoog naar de eeuwenoude strijd tussen Middelburg en Vlissingen, nemen bedrijven en organisaties uit deze twee steden het roeiend tegen elkaar op. Uit iedere stad doen 16 teams mee. De 32 deelnemende teams roeien ieder vier wedstrijden van circa 300 meter. De finish is in Middelburg ter hoogte van de Schroebrug. Uiteindelijk zal de stad met de meeste punten de wisselbeker mee naar huis nemen.

Van 'knoeier' tot roeier
De competitie tussen de studententeams mag het hoogtepunt van the King of the Channel genoemd worden. In navolging van de strijd tussen de universiteiten van Cambridge en Oxford, roeien de studententeams van de Hogeschool Zeeland en de Roosevelt Academy twee races van vier kilometer in zowel drakenboten als wedstrijdboten. Was The Battle of the Cities nog een gezellige activiteit voor ondernemend Middelburg en Vlissingen, in deze studentenrace wordt het een echt serieuze zaak. Middels een intensief trainingsprogramma worden de geselecteerde studenten door twee coaches van Roeivereniging Honte klaar gestoomd voor deze keiharde competitie. Deze races staan gepland tussen 16.00 - 17.00 uur.

Goede doel
De meeropbrengst van The King of the Channel gaat dit jaar naar de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) voor een bijdrage in de aanschaf van een kusthulpverleningsvoertuig.

Verder zullen er tijdens dit roei-evenement diverse activiteiten aan de wal georganiseerd worden, zoals het golfen met drijvende ballen. Ook voorziet het programma in een uitgebreid cateringprogramma en wordt de gehele dag muzikaal omlijst door de So What Band en een DJ.

Nadere informatie op www.kingofthechannel.nl