Duizenden banen voor werkzoekenden met talent

25/09/2007 10:20



Centrum voor Werk en Inkomen



Landelijke Banenmarkt 2007

Op zaterdag 29 september vindt de vijfde editie van de Landelijke Banenmarkt plaats. CWI, UWV en gemeenten organiseren dit grootste banenevenement van Nederland op bijna 100 locaties in het land. In de vier grote steden is de banenmarkt ook op vrijdag 28 september. De Landelijke Banenmarkt is dé ontmoetingsplek voor werkgevers en werkzoekenden. Het thema dit jaar is 'Laat je talent werken'.

Op de Landelijke Banenmarkt is dit jaar een recordaantal werkgevers vertegenwoordigd met vacatures. Bezoekers kunnen zich oriënteren op een groot en divers banenaanbod en hebben de mogelijkheid om workshops te volgen over onder meer solliciteren en het starten van een eigen bedrijf. Daarnaast is er informatie over opleidingen en werken in andere Europese landen. UWV geeft onder meer uitleg over de mogelijkheden voor mensen met een (gedeeltelijke) WAO-/WIA- of WW-uitkering om weer aan de slag te gaan. De organisatie hoopt naast werkzoekenden zonder baan ook veel herintreders, starters en baanveranderaars te ontvangen.

Laat je talent werken
Onder het motto 'Laat je talent werken' willen CWI, UWV en gemeenten werkzoekenden bewust maken van hun talenten en laten zien dat deze kwaliteiten ook een baan kunnen opleveren. Op alle banenmarktlocaties is het mogelijk om ter plekke een online competentietest te doen die inzicht biedt in talenten en competenties. De tests brengen eigenschappen en vaardigheden in beeld die op een standaard CV onvermeld blijven, maar die doorslaggevend kunnen zijn voor een succesvolle sollicitatie. In de aanloop naar de Landelijke Banenmarkt 2007 trekt een 'Talentenbus' door Nederland om bij werkzoekenden en werkgevers de aandacht te vestigen op het belang van inzicht in competenties.

Tweedaags programma in de vier grote steden
Op de banenmarkt in Amsterdam kunnen werkzoekenden zichzelf op vrijdag en zaterdag presenteren voor een sollicitatiecommissie, kledingadvies krijgen tijdens de workshop 'Dress for succes' en hun CV laten controleren bij 'de CV-dokter'. Leren netwerken staat op zaterdagmiddag centraal tijdens een groots opgezet netwerkspel tussen werkgevers en 45-plus werkzoekenden. Staatssecretaris Aboutaleb zal voorafgaand aan het netwerkspel aandacht vragen voor de positie van oudere werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Den Haag pakt op vrijdag uit met 'speeddates' tussen werkgevers en werkzoekenden en in Rotterdam vindt die dag een werkconferentie plaats over diversiteit. In Utrecht is beide dagen veel aandacht voor reïntegratie en het starten van een eigen bedrijf.

Internationale samenwerking
CWI, UWV en gemeenten organiseren de Landelijke Banenmarkt gezamenlijk en in samenwerking met werkgeversorganisaties, Kamer van Koophandel, kenniscentra en opleidingsinstanties. De Landelijke Banenmarkt is geopend van 10.00 tot 15.00 uur (van 10.00 tot 16.00 uur in de vier grote steden). Voor het eerst vinden op 29 september ook banenmarkten plaats op 25 locaties in Vlaanderen en vijf vestigingen in Duitsland. Meer informatie over de activiteiten per locatie is te vinden op www.werk.nl.





http://www.werk.nl




UWV