RandstandRail

gestremd

25-9-2007 RandstadRail zaterdag 29 en zondag 30 september gestremd

Vervangend busvervoer wordt ingezet

In verband met bouwwerkzaamheden is de RandstadRail Erasmuslijn in het weekend van 29 en 30 september tussen Hofplein en Pijnacker Zuid gestremd. Tussen Pijnacker Zuid en Den Haag CS blijft metroverkeer mogelijk. RET zorgt voor vervangend busvervoer. De bouwwerkzaamheden bestaan uit de aanleg van verschillende onderdoorgangen bij onder andere de haltes Meijersplein en Berkel-Westpolder. Ook vinden afbouwwerkzaamheden plaats die in het voorjaar wegens het vogelbroedseizoen moesten worden uitgesteld.

Haltes vervangend busvervoer

Het vervangend busvervoer stopt zoveel mogelijk in de buurt van de RandstadRail-haltes. De tijdelijke haltes zijn voorzien van een opvallend bord en een overzicht met vertrektijden.

Vertrektijden

De frequentie van het vervangend vervoer is zoveel mogelijk gelijk aan wat men gewend is van RandstadRail. Dat betekent dat op zaterdag elke 20 minuten een bus rijdt en op zondag elk half uur. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd (ongeveer 15 minuten).

Vervoerbewijzen

Het vervangend busvervoer kan gebruikt worden met een geldig vervoerbewijs, zoals de strippenkaart, OV-chipkaart en abonnementen. Ook de speciale RandstadRail puntenkaart is geldig. De 1- en 2- puntenkaart is in de bus verkrijgbaar.

Toegankelijkheid

De bussen die voor het vervangend vervoer worden ingezet zijn helaas niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Meer informatie

De volledige nieuwsbrief en de dienstregelingen van het vervangend busvervoer en RandstadRail staan op www.ret.nl. Reizigers kunnen tevens bellen met RET Klantenreacties 0800-6061.