Digitale Gemeente Houten

200 Striptekenaars tekenen op De Stripdagen 2007!

dinsdag 25 september 2007 - Bron: Het Stripschap

Tijdens De Stripdagen in Houten (bij Utrecht) zaterdag 29 en zondag 30 september in Euretco Expo Center zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur ruim 200 striptekenaars aanwezig om hun nieuwste stripalbums te signeren. Nog nooit waren er zoveel stripmakers op De Stripdagen. Naast bekende striptekenaars zoals Jan Kruis (Jan Jans en de Kinderen, Woutertje Pieterse ), Gerrit de Jager (Familie Doorzon), Peter de Wit (Sigmund), Henk Kuijpers (Franka) en Jean-Marc van Tol (Fokke en Sukke) zijn er dit jaar op dit grootste Stripevenement van Nederland ook een groot aantal jonge tekentalenten. Dankzij het Nederlandse Kampioenschap Striptekenen voor Jeugd. Dit werd in februari van dit jaar voor het eerst georganiseerd tijdens de Stripboekenbeurs in Rijswijk. Het Stripschap is als Nederlands centrum voor belangstellenden in strips bijzonder verheugd met deze nieuwe creatieve ontwikkeling en wil die graag op De Stripdagen ondersteunen. Het past in haar beleid om het beeldverhaal in al haar facetten te promoten. In dat kader zijn er ook meer dan twintig jonge Nederlandse mangatekenaars van Mangafique aanwezig met als specialisatie de Japanse strip (Manga). Tevens zijn er veel Belgische striptekenaars zoals Jef Broeckx (Bessy en Klein Suske & Wiske), Paul Geerts (Suske & Wiske en De Hemelboom), Marc Verhaegen (Senne & Sanne ) en Claus (De Rode Ridder). Uit Slovenië komt superheldentekenaar Igor Kordey met twee populaire eigen stripseries. De Stripdagen geeft striplezers de gelegenheid om hun favoriete striptekenaars te ontmoeten. Daarnaast is het ook een evenement waar stripmakers elkaar treffen en ervaringen uitwisselen over het striptekenvak.

Special guests: Herman van Veen en Michiel Veenstra De uitreiking van de Stripschapjaarprijzen en de bekendmaking van de Albums van het jaar 2007 vinden ook plaats tijdens De Stripdagen: zaterdag 29 september vanaf 16.00 uur. Bovendien zijn er op een oppervlakte van 6000m2 een verrassende hoeveelheid strip gerelateerde activiteiten zoals: theater, film, stripboekenbeurs, stripquiz, manga(Japanse strip), exposities, webcomics, kinderprogramma, stripboekpresentaties, muziek enz. Dit jaar zijn de special guests: Herman van Veen en Michiel Veenstra. Herman van Veen signeert zondag 30 september samen met tekenaar Jan Bart Dieperink zijn nieuwe stripalbum Hermanus. De populaire Radio3FM-presentator, Michiel Veenstra, zal op zaterdag één van de prijzen uitreiken. Voor iedere stripliefhebber van 7 tot 77 jaar is een bezoek aan De Stripdagen een aanrader, want het thema van dit jaar is: Van manga tot klassiek alle strips zijn uniek! Voor een overzicht van alle aanwezige striptekenaars en het volledige programma: www.stripdagen.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).