Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 26 september 2006

Classic FM zendt Opera Top 100 Aller Tijden uit

Op zaterdag 29 september is op Classic FM de Opera Top 100 Aller Tijden te beluisteren. Deze lijst met de 100 populairste operahoogtepunten, is samengesteld aan de hand van inzendingen met de persoonlijke voorkeuren van luisteraars. De Opera Top 100 wordt tussen 09.00 en 18.00 uur uitgezonden. Door tevens een prijsvraag in te vullen maken de luisteraars kans op een operareis naar Italië.

Programmering

In de Opera Top 100 Aller Tijden zijn natuurlijk veel bekende aria's, duetten, koren en ouvertures te horen, uitgevoerd door sterren als Pavarotti, Domingo, Carreras en hun hedendaagse opvolgers als Villazon, Florez, Bocelli. Natuurlijk zijn ook de diva's vertegenwoordigd: Maria Callas, Cristina Deutekom, Cecilia Bartoli, Angela Gheorghiou, Renée Fleming en vele anderen zijn zondag te horen.

De top 3 van de lijst ziet er als volgt uit:


1. 'Aria van de koningin van de nacht' uit 'Die Zauberflöte' van Mozart


2. 'Bloemenduet' uit de 'Lakmé' van Delibes


3. 'Duet' uit 'De Parelvissers' van Bizet

De volledige lijst is vanaf vrijdag 28 september te zien op www.classicfm.nl

Bovendien laat Classic FM tussendoor nog wat bijzondere extraatjes horen. Bijvoorbeeld een extra aria uit de betreffende opera, of historische opnamen van legendarische tenoren als Franco Corelli, Giuseppe di Stefano en Jussi Björling.

Prijzen

Door ook de prijsvraag in te vullen op www.classicfm.nl maken de luisteraars kans om de Kerst dit jaar in dé operastad van Italië te vieren: Verona. Naast de stad van Romeo en Julia gaan de winnaars steden ontdekken als Mantua, Padua, Cremona, Brescia en Vicenza. Ook een bezoek aan Venetië ontbreekt niet tijdens deze operareis.

()

Classic FM

Classic FM is hét klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.



Ingezonden persbericht