Protestantse Kerk in Nederland


Studiedag over 25 jaar BEM-rapporten

za 29 september 2007, 10:00 uur - 16:00 uur
In 2007 is het 25 jaar geleden dat in Lima, de hoofdstad van Peru, een drietal oecumenische verklaringen werden gepubliceerd over Doop, Avondmaal en Ambt (Baptism, Eucharist and Ministry). Op 29 september organiseert de Raad van Kerken in Nederland een studiedag over de betekenis van de BEM-rapporten voor de Nederlandse kerken.

De teksten van deze BEM-rapporten ook wel de Lima-rapporten genoemd zijn een mijlpaal in de oecumenische toenadering tussen met name de Rooms-Katholieke Kerk en de kerken die lid zijn van de Wereldraad van Kerken. Niet eerder namelijk werd rond deze centrale onderdelen van de belijdenis van het christelijk geloof zo diepgaand overeenstemming bereikt.

Tijdens de studiedag wordt stilgestaan bij de vraag wat de kerken met de inzichten van de BEM-rapporten hebben gedaan en hoe de kerken anno 2007 aankijken tegen Doop, Avondmaal en Ambt. Bijzondere aandacht krijgen de huidige dooppraktijken (kinderdoop/volwassendoop, wederzijdse dooperkenning). De dag wordt afgesloten met een vesperviering volgens de Lima-liturgie.

Praktische gegevens:
Wanneer: 29 september, van 10.00 uur tot 16.00 uur Waar: Ontmoetingscentrum In de driehoek, Wilemsplantsoen 1c, Utrecht. Aanmelden / Informatie: rvk@raadvankerken.nl, tel: (033) 463 38 44. Toegang: gratis (een bijdrage in de kosten is welkom op giro 322105, Raad van Kerken, Amersfoort).

Bij het kantoor van de Raad van Kerken is een folder beschikbaar met het volledige programma. Het programma is ook aanwezig op www.raadvankerken.nl.