Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Zaterdag eerste politiedag Gelderland-Midden in Zevenaar
Publicatiedatum: 27-9-2007 13:41:08

ZEVENAAR - Aanstaande zaterdag 29 september zal de eerste politiedag plaatsvinden in en rond het politiebureau in Zevenaar. Dit is de eerste in de reeks van drie open dagen die de politie van Gelderland-Midden dit jaar voor haar regio organiseert. De overige dagen vinden plaats op 6 oktober en 13 oktober in respectievelijk Arnhem en Ede. De politie van Gelderland Midden trakteert de inwoners van de regio dus op drie open dagen. Zo wordt voor het publiek de mogelijkheid geboden om `dicht bij huis' een kijkje te komen nemen. Tussen 10 uur en 16 uur worden tal van activiteiten ontplooid, ten einde bezoekers een uitbereid kijkje achter de schermen te geven. De toegang is gratis.

Programma
Tal van afdelingen geven acte de presence, ofwel door informatiestands ofwel door demonstraties.
Het thema dit jaar is' beleef het zelf'. Naast dat er veel te zien zal zijn wordt de bezoeker vooral uitgedaagd het werk bij de politie zelf te beleven!

Beleven

Zo kunnen de bezoekers in een CSI- setting zelf sporen veilig stellen op het `plaats delict' van de technische recherche en is het mogelijk eens `achter het lint' te kijken zodat je getuige kunt zijn van de multidisciplinaire hulpverlening bij een ernstig verkeersongeval. Naast het verkrijgen van voorlichting over de gevaren van alcohol en drugs kunnen de bezoekers, alleen voor deze gelegenheid, op een hennepplantage zelf komen kijken en ruiken. Ook spectaculair: beleef hoe de politieagent zijn schietvaardigheid toetst en traint en test meteen je eigen schietvaardigheid. En alleen op de politiedag in Zevenaar maken bezoekers kans om mee te varen op een politieboot over het water van de Rhederlaag. Dat veilig autorijden belangrijk is weten we allemaal. Test op de politiedag jouw rijvaardigheid in de rijsimulator. Speciaal voor de jeugd is het springkussen dit jaar vervangen door een springcursus; met een echte workshop jumpstyle worden de beginselen van het jumpen bijgebracht. Een uitgelezen kans voor de hippe sportieve jeugd want wees nu eens eerlijk: wie kan nog meer zeggen dat hij heeft leren jumpen op het politiebureau?

Bekijken
Alleen kijken kan natuurlijk ook. De bezoeker wordt uitgenodigd deze dag te starten met een rondleiding in het politiebureau. Daar kan je zien waar je aangifte kunt doen, waar de agenten elke dag worden gebrieft en waar nu een arrestant wordt vastgehouden. En voordat je weer naar buiten loopt ontvang je eerst jouw eigen `arrestantenfoto' en vingerafdrukken. Ook zal er een demonstratie te zien zijn van de politiehonden en hun geleiders en volgt er een spectaculaire actie van het Arrestatieteam. Bovendien kun je meekijken hoe de verkeersongevallendienst een ongeval analyseert. Maar natuurlijk ontbreken ook de verschillende (politie)voertuigen niet. Altijd al eens een surveillanceauto of ME voertuig van binnen willen zien en op de politiemotor willen zitten? Op de politiedag kan en mag dit allemaal.

`Big bang' met big band
Als knallende opmaat naar dit evenement zal de politie big band een speciaal optreden verzorgen op vrijdagavond 28 september, in het centrum van Zevenaar. De eerste tonen van deze 24- koppige huisband zullen gaan klinken zo rond de klok van 19.00 uur!

Beperkte parkeerruimte
In alle gevallen geldt dat parkeerruimte in de buurt van de politiebureaus beperkt is. Bezoekers worden dan ook opgeroepen zoveel mogelijk lopend of fietsend te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. De toegang is gratis.

Website
Voor deze dag is een speciale website opgezet: www.politiedag.nl. Op deze site staat meer informatie over de drie dagen. Speciaal voor het werven van de jeugd voor deze dagen is de website www.moetenwejekomenhalen.nl. opgezet, waar een opvallende virale e-mail actie een is verbonden.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie Rivierenland
Pauline Hoekstra
Telefoon: 0316 - 368031


------------------------------