Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

///

Rotterdam, 29 september 2007

Bruggen slaan met inspiratie

Nieuwe Garde & Great Place to Live

presenteren de Inspire Day 2007

Zaterdag 29 september organiseert de Nieuwe Garde de Inspire Day 2007 te Rotterdam. Tijdens deze manifestatie worden creatieven geactiveerd om de wereld mooier te maken. Kleine en grote ideeën worden ontwikkeld en uitgevoerd om aan een Great Place to Live te bouwen. De Inspire Day 2007 is gesitueerd rond de Witte de Withstraat te Rotterdam. De hoofdlocatie betreft het voormalige Nederlands Foto Instituut.

Ieder project van Nieuwe Garde focust zich op een specifiek onderwerp. Met Great Place to Live tracht de Nieuwe Garde de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers te stimuleren. De jonge creatieven in het netwerk van Nieuwe Garde leven al volgens de principes van Great Place to Live. Zij zijn 'de kinderen van de toekomst'. Zij bestormen de wereld met passie en realiseren binnen hun eigen werkveld belangrijke projecten. Tijdens de Inspire Day 2007 maakt de Nieuwe Garde deze creatieven bewust van zichzelf en worden gekoppeld aan visionairs, kunstenaars, professionals en de overheid. Met als doel een enorme dynamiek en de ontwikkeling van nieuwe projecten. Een 'Great Place to Live' voor zichzelf en anderen. Deze Inspire Day 2007 is een piloteproject voor het jongerenjaar 2009 te Rotterdam.

Onverwachte ontmoetingen

Om tien uur 's ochtends vindt de kick off plaats voor een dag vol inspirerende ontmoetingen. De vijftig deelnemers van de Inspire Day 2007 worden uitgedaagd tot nieuwe concepten en doen buiten hun eigen kaders inspiratie op. Op verschillende locaties rond het voormalige Nederlands Foto Instituut wacht hun onverwachte ontmoetingen met verschillende inspiratoren. Een tiental inspiratoren vertellen over hun passie op onverwachte plekken. Na de opgedane ervaringen ontwikkelen de deelnemers gezamenlijk concepten om deze vervolgens uit te voeren. Ter afsluiting vinden er in het voormalig Nederlands Foto Instituut presentaties plaats van de verschillende projecten.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via
welcome@greatplacetolive.nl

De Inspire day wordt georganiseerd door Noor Bonger, Floor Cornelisse, Caroline Ellerbeck, Charlotte van der Heiden, Jette Schneider en Esther Kokmeijer (projectleider)

Het project wordt gesponsord door Rotterdam Durft en Pentascope

///



Ingezonden persbericht