Politie Flevoland

Snelheidsmtertestdag

Almere-Haven, 27-09-2007 o Het VerkeersTeam van Politie Flevoland houdt zaterdag 29 september 2007 een Snelheidsmetertestdag. Hierbij krijgen automobilisten en motorrijders de gelegenheid om de snelheidsmeter van hun auto of motor te vergelijken met de werkelijke snelheid. Verder is er gelegenheid zich te laten informeren over alles wat met verkeersveiligheid te maken heeft.

De snelheidsmetertest wordt gehouden op de Gooimeerdijk-Oost in Almere Haven (oprijden vanaf de Manegelaan). Langs dit - normaal voor voertuigen afgesloten - gedeelte van de dijk staan drie radarauto's. Deelnemers mogen hier langs rijden met snelheden van 50, 80 en 100 km/h. Op een display kunnen de deelnemers bij het passeren van de radarauto's hun werkelijke snelheid aflezen.

Aan het einde van het traject staan alle voertuigen en materieel van het VerkeersTeam ter bezichtiging opgesteld. De medewerkers van het VerkeersTeam kunnen uitleg geven over het gebruik en de werkwijze van de apparatuur. Verder is de kantelsimulator aanwezig, waarin aan den lijve ondervonden kan worden hoe het voelt om in een auto over de kop te gaan, en waarin geleerd wordt hoe je je uit een omgekeerde auto kunt bevrijden.

Het traject en het informatiepark staan open van 10.30 uur tot 15.00 uur.

Deelname is gratis, maar wel op eigen risico.
Deelnemers wordt geadviseerd een passagier mee te nemen, die de display kan aflezen en de werkelijke snelheden kan noteren.

Omwonenden van de Gooimeerdijk-Oost wordt verzocht niet in de bermen te lopen en hun huisdieren aan de lijn te houden.